NOVI RAT NA POLITIČKOJ SCENI, DVERI PODNELE KRIVIČNE PRIJAVE: Oni su na meti!
Foto: Espreso

prijava

NOVI RAT NA POLITIČKOJ SCENI, DVERI PODNELE KRIVIČNE PRIJAVE: Oni su na meti!


Odbornici Dveri od februara prošle godine bojkotuju rad lokalne skupštine.

Objavljeno:

Zbog izbacivanja odbornika opozicije iz skupštinskih radnih tela koje su ocenili kao nezakonito, odbornici Dveri su danas Osnovnom tužilaštvu u Čačku podneli krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Miluna Todorovića i predsednika i sekretara Skupštine Grada Igora Trifunovića i Miroslava Petkovića.

Predsednik opozicione odborničke grupe Dveri u Skupštini Čačka, Aleksandar Tanasković je rekao ;da je vladajuća Srpska napredna stranka (SNS) u aprilu prošle godine donela odluku da iz svih skupštinskih radnih tela izbaci opozicione članove, što, po njegovoj oceni, nije bilo u skladu sa zakonom i s Poslovnikom o radu Gradske skupštine.

"Kako bi prikrili svoje nezakonito delovanje oni su u novembru promenili Poslovnik o radu lokalne Skupštine", rekao je danas Tanasković novinarima.Dodao je da takva odluka vladajuće SNS i takav Poslovnik postoji samo u Čačku.

"Ovoliko kršenje zakona, neuvidjavnost vlasti i bahatost, to nije zabeleženo u istoriji Čačka. Primećujemo da njih u SNS ništa drugo ne zanima osim očuvanja vlasti po svaku cenu", ocenio je Tanasković.

Advokat Milenko Paunović je rekao da su gradonačelnik Todorović, Trufunović i Petković razrešenjem odbornika Dveri u skupštinskim radnim telima izvršili krivično delo zloupotrebe službenog položaja.

"Time je prekršeno načelo reprezentativnosti, načelo delegirane narodne suverenosti", rekao je Paunović. Ocenio je da je time naneta i materijalna šteta i Dverima i razrešenim odbornicima, te će sudskim putem tražiti materijalnu nadoknadu za dnevnice koje su izgubljene.

Odbornici Dveri od februara prošle godine bojkotuju rad lokalne skupštine. Na novinarsko pitanje da li bi prisustvovali sednicama skupštinskih tela, da nisu iz njih izbačeni, Tansković je odgovorio da bi to zavisilo od ponašanja aktuelne gradske vlasti, ali ;"najverovatnije ne bi".

To, smatra on, "ne menja činjenicu da je izbacivanje opozicionih odbornika iz tih tela uradjeno mimo zakona i da nam je uskraćena mogućnost parlamentarne borbe".

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.