VUK JE 2014. GODINE GLASAO ZA SNS KAO POSLANIK! Sećate li se rata Tadića i Jeremića i zašto je podržao naprednjake?
Vuk Jeremić i Boris Tadić, Foto: zorana jevtić / aleksandar jovanović cile

NISU SE VOLELI

VUK JE 2014. GODINE GLASAO ZA SNS KAO POSLANIK! Sećate li se rata Tadića i Jeremića i zašto je podržao naprednjake?

Bilo je i komentara: "Našao se da deli moralne lekcije, sreća pa internet pamti"...

Objavljeno:

Vladimir Đurić, narodni poslanik Stranke moderne Srbije, podsetio je na optužbe bivšeg predsednika Borisa Tadića na račun predsednika Narodne stranke, Vuka Jeremića da je od Vlade tražio novac za svoju nevladinu organizaciju.

On je na Tviteru priložio stare isečke, uz komentar "Našao se da deli moralne lekcije, sreća pa internet pamti".

Dodao je da treba podsetiti kako je Jeremić uredno glasao za SNS kao poslanik, kako je podržao budžet SNS za 2014. godinu kada mu je trebala podrška za NY i UN, a kako sada na sva usta govori da "prava opozicija blokira".

- Kako je to sve jadno i kratkovido, naveo je Đurić nakon priloženog linka u kome Vuk Jeremić navodi da "ko se premišlja oko bojkota, nije potreban".

Podsećamo, bivši predsednik Srbije Boris Tadić otvoreno je u emisiji "Utisak nedelje“ 2103. godine prozvao Vuka Jeremića da je „dobio novac iz budžeta za svoj projekat“, a zatim podržao Vladin predlog budžeta za 2014. godinu.

Tadić je tada komentarisao na koji način stranke sve ulaze u Vladu i koji su to ciljevi stranaka u datom trenutku, a onda se osvrnuo na Jeremića, svog bivšeg učenika i ministra spoljnih poslova.

- Da bi stranke ušle u Vladu, moraju da naprave uspeh na izborima. Ukoliko hoće samo da statiraju u Vladi, onda mogu da uđu samo sa šest ili pet odsto glasova, dodao je tada Boris Tadić.

Takođe, to nije bio prvi put da Tadić napada svog učenika, ali Jeremić na te prozivke nerado odgovara.

- Bili smo bliski saradnici i doskora smo sarađivali u mnogim institucijama, ali nije ni neka tajna da se nismo uvek slagali u vezi sa svim, naročito poslednjih nekoliko godina njegove vlasti, podsetio je Jeremić u oktobru, kad mu je Tadić prigovorio da je mesto šefa diplomatije koristio za ličnu promociju.

Takođe, ni u SNS ni u SPS nisu tada krili da bi Jeremića rado videli u svom taboru. Premijer Ivica Dačić je tada javno poručio da je bivšem šefu diplomatije, po politici koju godinama zastupa, najbliži SPS.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.