OČEKUJEM PRESUDU KOJA ĆE OBESHRABRITI PLAGIJATORE: Olja Bećković tužila Mitrovića, danas se održava prvo ROČIŠTE
Olja Bećković tužila Mitrovića za plagijat, Foto: Printscreen

odlučna

OČEKUJEM PRESUDU KOJA ĆE OBESHRABRITI PLAGIJATORE: Olja Bećković tužila Mitrovića, danas se održava prvo ROČIŠTE

Vlasnik Pinka Željko Mitrović kaže da bi, da je na Oljinom mestu „i da sam poražen sa više od po pet puta po broju gledalaca“, tužio sam sebe....

Objavljeno:

U Višem sudu u Beogradu danas će biti održano prvo ročiste po tužbi Olje Bećković protiv televizije Pink, Željka Mitrovića, Verice Bradić i Gorana Gmitrića, koautora emisije Hit tvit.

Olja Bećković, autorka emisije Utisak nedelje koja postoji od 1991. godine i koja je kao autorsko delo deponovana u Autorskoj agenciji od 1994. godine, podnela je tužbu nadležnom sudu radi utvrđenja da je povređeno njeno autorsko pravo.

- Očekujem presudu koja neće obeshrabriti samo tužene plagijatore, nego i svakog drugog ko je poverovao da u ovoj zemlji nema ničeg prirodnijeg i nekažnjivijeg od krađe – kaže Olja Bećković, autorka Utiska nedelje, povodom tužbe koju je podnela protiv koautora emisije Hit tvit.

Viši sud u Beogradu će u parničnom postupku na osnovu svih predloženih dokaza i činjenica utvrđivati da li su koautori emisije Hit tvit izvršili preuzimanje originalne idejne koncepcije i bitnih segmenata emisije Utisak nedelje te da li je na taj način došlo do povrede autorskog prava autorke Olje Bećković.

Vlasnik Pinka Željko Mitrović kaže za Danas da bi, da je na Oljinom mestu „i da sam poražen sa više od po pet puta po broju gledalaca“, tužio sam sebe.

– Što se tiče mog autorskog koncepta Hit tvita, on je potpuno različit od Utiska nedelje i predstavlja, pre svega, sagledavanje objava na društvenim mrežama iz prethodne nedelje – smatra Mitrović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.