DRAMA NA NEBU IZNAD SRBIJE! MIGOVI hitno poleteli kad je primećeno da se ŠOJGUU PRIBLIŽAVA NEPOZNATA LETELICA!
Sergej Šojgu, Foto: Printscreen / Youtube

DRAMA

DRAMA NA NEBU IZNAD SRBIJE! MIGOVI hitno poleteli kad je primećeno da se ŠOJGUU PRIBLIŽAVA NEPOZNATA LETELICA!

Nakon što je primećen nepoznati dron kako se približava avionu u kojem se u tom trenutku nalazio Sergej Šojgu, srpske snage odmah su reagovale

Objavljeno:

Nakon što je primećen nepoznati dron kako se približava avionu u kojem se u tom trenutku nalazio Sergej Šojgu, ruski ministar odbrane, srpski migovi odmah su uzleteli kako bi bili spremni da reaguju u slučaju da letelica koja je u tom trenutku bila udaljena 150 kilometara nastavi da se približava, preneo je bugarski portal ,,bulgarianmilitary.com".

Situacija se desila u ponedeljak, nakon posete ruskog ministra Srbiji, kada je pomenuti zvaničnik napuštao naš vaudušni prostor.

Dron za koji se navodi da je bio MQ-9 ili RK-4 , nije napustio prostor iznad Kosova, a zatim je otišao u pravcu Prištine.

Eksperti tvrde da bespilotna letelica može u krugu od 400 km da ,,presretne komunikacije aviona i kontrolne sisteme" , a s obzirom na to ko se nalazio u avionu , jasno je da bi informacije bile od izuzuetnog značaja za zapadne obaveštajne službe.

S druge strane, vojni analitičar Vlade Radulović navodi da nema podataka da se taj incident uopšte dogodio, ali i dodaje da čak i da se taj incident desio , to nije moglo predstavljati veću opasnost po Šojgua.

Ne treba zaboraviti i na prethodne incidente, kada se radi o NATO i ruskom ministru odbrane Šojguu. Tako se prošle godine iznad Baltika lovac Alijanse F-18 opasno približio avionu u kojem se nalazio Šojgu , pa je reagovao ruski ,,su-27" koji ga je oterao .

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.