ŠEŠELJ U NAJVEĆEM PROBLEMU OTKAD JE POČEO DA SE BAVI POLITIKOM! Da li je ovo konačni KRAJ CRVENOG VOJVODE?
Ovi članovi SRS bili su i u najvišim organima ove partije, Foto: Youtube printscreen/RTS Oko- Zvanični kanal

veliki problem

ŠEŠELJ U NAJVEĆEM PROBLEMU OTKAD JE POČEO DA SE BAVI POLITIKOM! Da li je ovo konačni KRAJ CRVENOG VOJVODE?

Na stranačke funkcije ostavke su kovertirali predsednici tri okružna odbora

Objavljeno:

Lideru radikala Vojislavu Šešelju osipa se stranka, a u Srpskoj radikalnoj stranci su podneli ostavke na sve partijske funkcije i dugogodišnji visoki funkcioneri, piše današnji "Blic".

Ovaj list kao glavne razloge za loše stanje u stranci navodi "pohlepu vrha radikala" i poziv Milutinu Jeličiću Jutki da uđe u SRS.

Navodi se da je zasad najveći potres Šešelj doživeo u Vojvodini.

Prema tvrdnjama lista, za desetak dana tri Okružna odbora SRS su iskazala neposlušnost, a njihovi predsednici podneli ostavke. Jedan odbor je to učinio još ranije, pa su praktično od sedam okružnih odbora, ostala samo tri.

Na stranačke funkcije ostavke su kovertirali predsednici tri okružna odbora - srednjobanatskog Ivica Milankov, severnobanatskog Dragana Stjepanović i južnobanatskog Smiljana Glamočanin Varga, koja je bila i na funkciji potpredsednice Skupštine Vojvodine.

Ovi članovi SRS bili su i u najvišim organima ove partije - članovi Predsedničkog kolegijuma stranke i Centralne otadžbinske uprave. Svi oni su i pokrajniski poslanici, piše "Blic".

Osim okružnih odbora preko kojih stranka funkcioniše na lokalu, Šešelju se prepolovio i poslanički klub SRS u pokrajinskoj skupštini, gde su radikali imali 10 poslanika a sada imaju pet.

"Blic" navodi da ni stanje u centralnoj Srbiji nije bolje i poziva se na izvor iz stranke koji je rekao da je član Predsedničkog kolegijuma i Otadžbinske uprave nišavskog okružnog odbora Nikola Savić, koji je poslanik i u Skupštini Srbije, takođe podneo ostavku.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.