ĐILAS IZGUBIO NA SUDU: Vesić je upravo objavio ovu vest
Dragan Đilas, Foto: Printscreen / N1

prenosimo

ĐILAS IZGUBIO NA SUDU: Vesić je upravo objavio ovu vest

Đilas je tužio Grad Beograd i Gorana Vesića jer je Vesić 10. januara 2019. godine na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici objavio reagovanje u kome je Đilasa nazvao “najvećim lopovom u srpskoj politici, nesposobnim lopovom i bednikom”

Objavljeno: 09:05h

Prvi osnovni sud u Beogradu odbio je tužbe za klevetu Dragana Đilasa protiv grada Beograda i zamenika gradonačelnika Gorana Vesića.

Đilas je tužio Grad Beograd i Gorana Vesića jer je Vesić 10. januara 2019. godine na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici objavio reagovanje u kome je Đilasa nazvao “najvećim lopovom u srpskoj politici, nesposobnim lopovom i bednikom”. Sud je odbacio njegov zahtev za naknadu štete kao neosnovan.

Sud je takođe odbacio zahtev Dragana Đilasa da sud Vesića obaveže da ne sme više javno da ga naziva “lopovom, pljačkašem, bednikom, tajkunom, prevarantom i čovekom koji otima pare od naroda”. I ovaj Đilasov zahtev odbačen je kao neosnovan.

Sud je, odbacujući njegove tužbe, u stvari pomogao Đilasu da ne postane drugi bivši gradonačelnik u istoriji Srbije koji je tužio svoj grad!? Pre njega je jedan bivši gradonačelnik, u jednom malom mestu u Srbiji, tužio svoju opštinu jer su mu uginule ribice u akvarijumu!? Đilas je mislio da mu je njegov grad naneo ozbiljnije duševne bolove ne potcenjujući ljubav koju je njegov kolega imao prema svojim ribicama - objavio je jutros Vesić na svom Fejsbuku.

Vesić kaže da je ova presuda pokazala da je Đilas, kao javna ličnost, kao i ljudi na vlasti, dužan da trpi javnu kritiku.

Pored toga, ukazala je na Đilasovu nameru da stotinama besmislenih tužbi izvrši “zloupotrebu prava” pokušavajući da uspori pravni sistem i zaplaši svoje političke protivnike i zabrani im da ga kritikuju. Ovakvo ponašanje Dragana Đilasa već je prepoznato, u jednom drugom slučaju, pred Evropskim sudom za ljudska prava u kome se masovno podnošenje tužbi protiv političkih neistomišljenika tako što tužilac ima para da vodi sudske postupke smatra zloupotrebom prava i opstrukcijom demokratije. A upravo to Đilas radi. Podnošenjem velikog broja tužbi želi da ućutka političke protivnike. Hvala Bogu, sud je razumeo opasne namere Dragana Đilasa i odbio da bude deo njegove igre uperene protiv pravosuđa i demokratije u Srbiji! - napisao je zamenik gradonačelnika.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.