VEOMA VAŽAN ZAKON USKORO PRED POSLANICIMA: Od ovoga zavise ŽIVOTI hiljada i hiljada ljudi!
Skupština Srbije, Foto: Stefan Jokić

BITNO

VEOMA VAŽAN ZAKON USKORO PRED POSLANICIMA: Od ovoga zavise ŽIVOTI hiljada i hiljada ljudi!

Nacrt je donet nakon više od tri decenije, godinu dana rada, javnih rasprava u 13 gradova, a zahvaljujući aktivnoj saradnji resornog ministarstva i udruženja boraca i invalida rata

Objavljeno: 15:37h

Nacrt zakona o pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i članova porodica, koji je izrađen na inicijativu predsednika Srbije biće upućen na prvu sledeću sednicu Vlade, a zatim i u skupštinsku proceduru.

Nacrt je donet nakon više od tri decenije, godinu dana rada, javnih rasprava u 13 gradova, a zahvaljujući aktivnoj saradnji resornog ministarstva i udruženja boraca i invalida rata.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević je nakon današnjeg sastanka sa predstavnicima udruženja ratnih vojnih invalida i boraca rekao da Nacrt zakona predstavlja sublimaciju 12 postojećih zakona, četiri uredbe, jedne odluke, četiri protokola, četiri uputstva, dva sporazuma i jednog zaključka i dodao da više neće moći tako lako da se menja.

"Predsednik Aleksandar Vučić dao je jasne smernice da novim Zakonom nijedno pravo ne sme biti uskraćeno, već da se u skladu sa mogućnostima države uvedu dodatna prava. Briga o borcima, njihovim porodicama i tradiciji je nešto čemu resorno ministarstvo treba da posveti posebnu pažnju i tom politikom ćemo nastaviti da se vodimo i u budućnosti. Mi smo ovim Nacrtom zakona uveli devet novih prava", kazao je ministar dodajući da time kao društvo i država pokazujemo zahvalnost i poštovanje za sve što su borci učinili za našu zemlju.

Ministar je rekao da je donošenje novog zakona samo početak svega što Vlada ima u planu kada su u pitanju prava boraca, civilnih invalida rata i njihovih porodica, te da će se saradnja sa udruženjima ratnih vojnih invalida i boraca, širom Srbije nastaviti i u narednom periodu kako bi se ostvario zajednički cilj, a to je omogućavanje njihovih većih prava i boljeg položaja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.