JUTKA POD REDNIM BROJEM 9 NA IZBORNOJ LISTI, ALI NE SNS Kandiduje se ispred druge stranke, istog onog koji ga volka
Foto: Printscreen

SKANDAL

JUTKA POD REDNIM BROJEM 9 NA IZBORNOJ LISTI, ALI NE SNS Kandiduje se ispred druge stranke, istog onog koji ga volka

Menja mišljenje kao čarape

Objavljeno:

Bivši predsednik opštine Brus, Milutin Jeličić Jutka koji je odavno poznat javnosti po skandalima u vezi sa seksualnim uznemiravanjem bivše koleginice Marije Lukić, odnedavno je postao poverenik Srpske napredne stranke u Brusu.

Naime, Srpska napredna stranka je odlučila da na predstojeće parlamentarne izbore izađe sa listom "Aleksandar Vučić - Za našu decu".

Ipak, u međuvremenu je Jeličić napravio novi politički potez.

Svima je privuklo pažnju to što će Jeličić na izborima biti na listi pod rednim brojem devet, ali ne Srpske napredne stranke, već Srpske radikalne stranke, što bi značilo da je više nije u Srpskoj naprednoj stranci.

Dakle, ova informacija se proširila društvenim mrežama te su se mnogi zapitali da ukoliko Jutka uđe u skupštinu Srbije steći će imunitet.

Podsetimo, za Jutku se vezuju raznorazni skandali.

Počev od toga, da je protiv bivšeg predsednik Opštine Brus Milutina Jeličića Jutke, kojem se sudi zbog seksualnog uznemiravanja bivše koleginice Marije Lukić, podnesena još jedna krivična prijava.

Naime, reč je o prikrivanju imovine, konkretno stana u strogom centru Beograda. Jeličić je, naime, katastru uputio zvaničan zahtev za upis vlasništva nad stanom u ulici Svetozara Markovića. Takav zahtev, podnosi se po pravilu nakon što je kupovina već obavljena.

Inače, Jeličić je već osuđivan zbog prikrtivanja imovine. Kao funkcioner, bio je dužan da svaku promenu vlasništva javi Agenciji za borbu protiv korupcije. To, međutim, nije učinio, iako je u oktobru prošle godine već osuđivan zbog istog krivičnog dela. Tada je, naime, osuđen uslovno na osam meseci zatvora sa rokom provere od dve godine, jer Agenciji za borbu protiv korupcije nije prijavio da u svom vlasništvu ima dvosoban stan u Beogradu, sedam nepokretnosti u opštini Brus, četiri teretna i jedno dostavno vozilo, 100 odsto vlasništva u preduzeću „Panikop“, kao ni potraživanja na osnovu pozajmice od oko 2,4 miliona dinara toj firmi.

Takođe, prijavljivan je i zbog seksualnog uznemiravanja.

Milutinu Jeličiću Jutki već mesecima se sudi zbog polnog uznemiravanja Marije Lukić, koja je dve godine radila kao njegova sekretarica. Suđenje traje uz brojne peripetije, pre svega zahtev za izuzeće sudije, ali i pritiske koje u sudu izvodi Jeličić uz pomoć svojih pristalica.

Među tim pristalicama je i haški osuđenik Vojislav Šešelj, koji je "u pravnom timu" (kako sam to definiše) bivšeg gradonačelnika Brusa.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.