GO*NO FAŠISTIČKO, VREME JE DA NAS METEOR POGODI! Boško je sa 3 čaše ilustrovao MIGRANTE, a onda su ga RAZAPELI
Lider Dveri Boško Obradović, Foto: Printscreen

KONTROVERZNA JUTJUB EMISIJA

GO*NO FAŠISTIČKO, VREME JE DA NAS METEOR POGODI! Boško je sa 3 čaše ilustrovao MIGRANTE, a onda su ga RAZAPELI

Komentari na ovo su brojni i uglavnom negativni!

Objavljeno: 10:15h

Lider Dveri Boško Obradović rešio je, kako je najavio, da "pod stare dane postane jutjuber". On je, naime, na jutjubu napravio emisiju "Moj stav", i u prvoj epizodi se pozabavio problemom migranata.

Boško je prvo gledaocima pustio klip sa izjavom Aleksandra Vučića o prilivu migranata, u kojem predsednik kaže da će se 2028. do 2030. napraviti nulti migracioni saldo - da će biti jednak broj emigranata i imigranata, a da će posle 2030. biti više imigranata nego emigranata, što je "jedna od stvari koja može da pomogne opstanku naše države".

- Da li sam ja to dobro čuo da samoizabrani predsednik kaže da je ugrožen opstanak Srbije? Kako mislite to da rešite? Da li ste sigurni da je baš ovo rešenje? Svakome ko beži iz rata treba pomoći, posebno ženama, deci, starima i nemoćnima. Onima koji žele da ostanu kod nas, koji žele da prihvate našu kulturu treba ponuditi posebne programe. Posebno su dobrodošli stručnjaci. Nema nikog ko nije zabrinut zbog informacije da ćemo nestati. Ali postavlja se pitanje koliko vas veruje u to da je ovo predsednikovo rešenje najbolje rešenje? - kaže Boško, i onda u ruke uzima tri čaše.

Kako je rekao, jedna čaša, puna vode, predstavlja Srbiju, prazna čaša je, kako je rekao, "beli svet", a treća čaša, puna crnog vina, su "migranti koji dolaze u Evropu".

Boško zatim presipa vodu iz čaše koja predstavlja Srbiju u "beli svet", a zatim iz "migrantske čaše" dosipa istu količinu tečnosti u "Srbiju". Voda u ovoj čaši se, naravno, oboji, a Boško "začuđeno" gleda i kaže "pa neće biti da je sve ostalo isto".

On je zatim iz čaše "Srbija" odsuo još tečnosti u "beli svet", a zatim sve iz "migrantske čaše" presuo u "Srbiju". Čaša "Srbija" sada je puna "obojene" tečnosti, a Boško, opet "začuđeno", kaže:

- Nisam siguran da je sve ostalo isto. Bolje da dalje ne eksperimentišemo.

Usledili su prilozi o zapošljavanju srpskih medicinskih radnika u Nemačkoj, i o navodnom sporazumu po kojem migranti koji budu vraćeni sa Zapada mogu da ostanu u Srbiji.

- Mi njima dajemo naše mlade i školovane, a oni nama uzvraćaju isto sa mladima i školovanima, dobro, možda u drugoj sferi, kriminala - rekao je Boško. - Koliko naših ode, toliko migranata dođe.

Obradović je onda pokazao "sliku iz budućnosti", na kojoj je interfon sa, uglavno, prezimenima koja se završavaju na "ić", snimljen u jednom delu Beča.

- Od 30 stanova 22 su sa srpskim prezimenima, nije ni čudo ako nas 50.000 godišnje odlazi.

On je zatim pokazao "sliku iz budućnosti", ovog puta sa interfonima na kojima su natpisi na arapskom.

Boško je na kraju uzeo čašu "Srbija" i rekao "ja ovu čašu neću da popijem".

Usledili su mnogobrojni komentari, uglavnom negativni:

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.