BASTAĆ ODNEO VESIĆU KARTU U JEDNOM SMERU DO KRUŠEVCA! Uništili su ga nakon toga! SRAMOTA NAS ŠTO DIŠEMO ISTI VAZDUH
Marko Bastać, Foto: Printskrin Fejsbuk / Bastac Marko

AKCIJA

BASTAĆ ODNEO VESIĆU KARTU U JEDNOM SMERU DO KRUŠEVCA! Uništili su ga nakon toga! SRAMOTA NAS ŠTO DIŠEMO ISTI VAZDUH

Tviteraši nisu dobro reagovali na ovaj performans

Objavljeno: 16:38h

Predsednik Opštine Stari Grad Marko Bastać juče je "proslavio" rođendan zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića tako što mu je na poklon odneo kolačić sa svećicom i kartu do Kruševca, i to u jednom smeru.

Bastać je ovim hteo da poruči da neko ko nije rođen u Beogradu ne bi trebalo da bude na čelu ili blizu čela glavnog grada, ali ova njegova akcija nije naišla na odobravanje na društvenim mrežama.

Njega su zbog ovoga "napljuvali" i oni koji nimalo ljubavi nemaju prema Goranu Vesiću, a glavna zamerka im je bila na Bastaćev elitizam i licemerje (sam Bastać je Crnogorac koji živi u "krugu dvojke").

Tako mu je novinarka Tanja Jordović poručila da između njega i Vesića i nema razlike, i da je rođeni Beograđanin titula isto toliko glupa koliko i zamenik gradonačelnika.

Tviteraš Bora Konj mu je poručio da je jedina razlika između njega i Vesića to što ima kvalitetniju kosu:

Drugi tviteraš bio je konkretniji:

- Kad ti šef stranke deportuje Cigane, koalicioni partner skuplja potpise protiv migranata, ti nosiš građanima karte u jednom pravcu. Svaka čast. Svaka čast. Nemam reči. Samo me sramota što dišem isti vazduh sa vama. J*bo vam pas mater govnarsku. Odakle god neko došao i gde god da je došao nije važno ko se gde rodio nego zašto. Zato niko, ali niko nema prava da nekome uručuje kartu u jednom pravcu. Pogotovu ako je vlast. Ovo niko nikada u Srbiji nije radio. Ni u ratu. Ja nemam reči da opišem ovu sramotu - rekao je tviteraš Punk World Class.

S njim se složio još jedan tviteraš:

- Trebalo bi da bude duhovito, a u stvari je maloBEOgrađanština.

Inače, Goran Vesić je rođen u Kruševcu, zbog čega mu je Bastać i kupio kartu u jednom smeru do tog grada.

Marko Bastać je rođen u Beogradu, ali njegova porodica je poreklom iz Crne Gore. Evo šta kaže sajt Poreklo:

"Današnje bratstvo Bastaća u Crnoj Gori nije istog porekla. Početkom 18. veka, jedan bratstvenik Popovića iz Stijene Piperske je zbog nekog ubistva prebegao u Crmnicu i nastanio se u selu Bastaći, tada u plemenu Dupilo. Kako bi zametnuo trag mogućim goniteljima, uzeo je sebi za prezime naziv sela gde je dobegao. Kasnije je njegov potomak Đuro Bastać, opet zbog nekog ubistva, predigao na Dubovo, a zatim u Rijeku Crnojevića. Deo ovih Bastaća kasnije se naselio na Cetinje, a danas ih ima i u Beogradu.

U Dupilu nije ostalo prezime Bastać, jer je potomstvo Đurovog brata uzelo za prezime – Laković (verovatno se Đurov brat zvao Lako). Od ovih Lakovića su Stefanovići u Kotoru i Lakovići na Cetinju (jedan preseljen krajem 19. veka), od kojih je jedan kasnije uzeo prezime Vlahović. Predanje jednog dela Bastaća se uglavnom podudara sa iznetim, osim što navodi da je predak, Popović sa Stijene Piperske, ubio nekog osmanskog zapovednika u vreme istrage poturica, te je za tu zaslugu dobio od vladike Danila Petrovića pravo da se naseli u Crmnici oslobođenoj od osmanske vlasti. U obe verzije, vreme doseljenja Popovića iz Pipera u Crmnicu je – početak 18. veka."

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.