DAČIĆEVE REČI ODJEKUJU BALKANOM: Srbija NIKAD neće dozvoliti JEDNU STVAR!
Ivica Dačić, Foto: EPA/STR

otkrivamo

DAČIĆEVE REČI ODJEKUJU BALKANOM: Srbija NIKAD neće dozvoliti JEDNU STVAR!

Dačić je izjavio danas da odluku Ustavnog suda BiH vidi kao reciziju Dejtonskog sporazuma

Objavljeno: 11:26h

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da odluku Ustavnog suda BiH o uknjižavanju poljoprivrednog zemljišta Republike Srpske na BiH vidi kao tihu reviziju Dejtonskog sporazuma.

Prema njegovim rečima, Bošnjaci pokušavaju da od BiH, koja je, ističe Dačić, zajednička država ravnopravnih naroda i entiteta, naprave unitarnu državu u kojoj će većinu imati oni.

"Muslimani smatraju da u ovom trenutku imaju skoro većinu, a to će dovesti do toga da se povremeno ukidaju principi ravnopravnosti", rekao je Dačić za TV Prva.

Ističe da je Dejtonski sporazum definisao jasna pravila i ulogu Ustavnog suda, zato je problem, navodi on, što odluka Ustavnog suda o knjiženju zemljišta prelazi ingerencije tog suda.

"Ustavni sud odlučuje o onome što su ingerencije BiH kao države, a zemljište i šume nisu vlasništvo BiH i ta odluka prelazi ingerencije Ustavnog suda", objasnio je Dačić.

Za izjavu Milorada Dodika "goodbye BiH, welcome RS-exit", Dačić kaže da je vidi kao poitičku borbu i jasnu poruku "da će muslimani ako nastave sa ugrožavanjem ravnopravnosti Srba i Hrvata imati probleme".

"Srbi neće dozvoliti ukidanje Republike Srpske", rekao je Dačić.

Ukazao je i da je SDA, najveća muslimanska stranka u BiH, formirana na politici Alije Izetbegovića koji je pre 40 godina definisao u Islamskoj deklaraciji da se islamska država može formirati kada muslimani imaju većinu.

"Sada misle da oni imaju većinu, a to je bila i tema pre nekoliko meseci na kongresu SDA", ukazao je Dačić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.