OGLASIO SE SAŠA PAUNOVIĆ: Niko ne može da me izbaci iz SAVEZA ZA PROMENE!
Naravno, iz DS će biti isključen svako ko prekrši odluku donetu na stranačkim organima, Foto: Filip Plavčić

opozicione dileme

OGLASIO SE SAŠA PAUNOVIĆ: Niko ne može da me izbaci iz SAVEZA ZA PROMENE!

Da niko ne zameri, ali nisu svi u ovom širokom savezu relevantni donosioci odluka pa otuda možda iznenađenje kod nekih

Objavljeno:

Zamenik predsednika Demokratske stranke (DS) i gradonačelnik Paraćina Saša Paunović izjavio je da odluka o izlasku na lokalne izbore u tom gradu nije doneta ali da je jasno da postoje različita mišljenja u javnosti o toj temi.

"Neki uspevaju da sagledaju stvari i iz našeg lokalnog ugla gledanja i jasno im je da za uspešnost bojkota ništa ne znače izbori u dve opštine. Drugima je najvažnija 'čista ideja', kao da nije reč o živim ljudima i sudbinama nego o analizi književnog dela", rekao je Paunović u intervjuu za Blic.

Paunović je rekao da je pitanje bojkota u toj i sličnim opštinama raspravljeno u avgustu 2019. godine, pre odluke o bojkotu sa relevantnim donosiocima odluka, kada je bojkot bio samo pretnja za vlast i međunarodni faktor, kako bi se isposlovali bolji izborni uslovi i da bi se na izbore izašlo.

"Da niko ne zameri, ali nisu svi u ovom širokom savezu relevantni donosioci odluka pa otuda možda iznenađenje kod nekih. Ja sam, recimo, rezigniran ali ne baš i iznenađen ovim 'iznenađivanjem'... Bitka za bojkot i kasnije promene neće se odlučiti na dva odsto ukupnog biračkog tela. Može opozicija i bez dve ili tri lokalne samouprave", rekao je on.

Na pitanje da prokomentariše najave da će iz Saveza za Srbiju biti izbačen svako ko izađe na izbore a da to povlači i isključenje iz DS, Paunović je rekao da je SzS takva organziacija da iz nje niko ne može da bude isključen, tako da nikakva odluka SzS ne može "da povuče" isključenje iz organizacije koja je osnivač SzS.

"Naravno, iz DS će biti isključen svako ko prekrši odluku donetu na stranačkim organima kakva je i važeća odluka o bojkotu", rekao je on.

"Dok odluka o bojkotu nije doneta, već sam sam obišao 1.100 domaćinstava u gradu i selima, a članovi tima obišli su 15.536 domaćinstava ukupno, to jest sve što postoji u opštini otprilike. Ako se to može smatrati kampanjom u trenutku donošenja odluke o bojkotu, bili smo u kampanji već godinu dana", dodao je Paunović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.