VELIKI PRAZNIK: Selaković položio venac na spomenik Neznanom junaku na Avali povodom Dana državnosti
Nikola Selaković, Foto: Beta/Milan Obradović

DAN DRŽAVNOSTI

VELIKI PRAZNIK: Selaković položio venac na spomenik Neznanom junaku na Avali povodom Dana državnosti

Nikola Selaković je venac položio u pratnji Duška Žarkovića i Ilije Todorovića

Objavljeno:

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković položio je danas, povodom Dana državnosti, venac na spomenik Neznanom junaku na Avali.Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, Selaković je venac, uz najviše državne i vojne počasti, položio u pratnji komandanta Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-majora Duška Žarkovića i zamenika komandanta Združene operativne komande Generalštaba Vojske Srbije general-majora Ilije Todorova.

Selaković je u svojstvu izaslanika predsednika Srbije zapisao u spomen knjigu da Srbija danas slavi svoju slobodu i nezavisnost i "one koji su pre 116 godina upalili plamen slobode i one koji su pre 185 godina utemeljili njenu nezavisnost i samostalnost".

"Na taj način ona čuva svest i sećanje o značaju ovih temeljnih vrednosti. Bez slobode nema Srbije. Bez nezavisnosti nema Srbije! Čuvajući slobodnu i nezavisnu Srbiju danas se borimo da ona bude ekonomski jača, politički sposobnija, vojno bezbednija i u svetu poštovanija. Samo takva Srbija garant je sreće i napretka svakom svom građaninu i svakom Srbinu ma gde živeo. Živela Srbija! Živeo srpski narod", napisao je izaslanik predsednika Srbije.

Dan državnosti obeležava se u znak sećanja na Sretenje 1804. godine, kada je podignut Prvi srpski ustanak i u znak sećanja na isti datum 1835. godine, kada je donet prvi moderni ustav Srbije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.