ĐURIĆ OTKRIO ŠTA SE ZAISTA DESILO U MINHENU: Na sastanku sa Vučićem bili su KURTI, RAMA I TAČI!
Marko Đurić, Foto: Beta / Miloš Miškov

podržao predsednika

ĐURIĆ OTKRIO ŠTA SE ZAISTA DESILO U MINHENU: Na sastanku sa Vučićem bili su KURTI, RAMA I TAČI!

Sastanku su prisustvovali i novoizbarani kosovski premijer Aljbin Kurti, predsednik Hašim Tači, kao i albanski premijer Edi Rama

Objavljeno:

Neki su danas mislili da održe Srbiji i zemljama Zapadnog Balkana lekciju iz demokratije, a od predsednika Aleksandra Vučića dobili su lekciju iz borbe za ravnopravnost država u našem regionu, rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

On je ovo izjavio novinarima nakon panela na temu "Koordinacija, saradnja, konsolidovanje? Podsticaj napretka zemalja Zapadnog Balkana" koji je održan u okviru Minhenske bezbednosne konferencije i bio zatvoren za javnost.

Sastanku su prisustvovali i novoizbarani kosovski premijer Aljbin Kurti, predsednik Hašim Tači, kao i albanski premijer Edi Rama.

"I oni političari iz Prištine koji su na bezobrazan način pokušali da vređaju našu zemlju da o njoj govore kao okupatoru i kao nekome ko porobljava i proteruje dobili su od Aleksandra Vučića diplomatičan, ali jasan odgovor kojim je zatvorio usta onima koji su mislili da na taj način sa Srbijom razgovaraju", izjavio je Djurić.

On je dodao da je taj sastanak jedan od 16 sastanaka koje je naša delegacija imala u toku današnjeg dana, kao i da su razgovori sa kineskim ministrom spoljnih poslova Vang Jijem bili izuzetno značajni za našu zemlju, i zbog najave dolaska predsednika Si Djinpinga u Srbiju ove godine.

"Dakle, ovi razgovori između Beograda i Prištine u tom kontekstu bili su jedna mala, ali veoma važna crtica i želim našem narodu na KIM da kažem da je danas veoma značajan dan zbog toga što smo uspeli da napravimo pismo o namerama koje će železnički i drumski saobraćaj između nas i naše južne pokrajine učiniti efikasnijim i jačim", istakao je Đurić.

On je poručio Bošku Obradoviću i Zoranu Živkoviću da "opet nisu razumeli ni najelementarnije stvari" i da je Srbiji u interesu da izgradi puteve i železnice i da bude avionski povezana sa svojom južnom pokrajinom i narodom koji živi na toj teritoriji.

Đurić je tako odgovorio lideru pokreta Dveri Bošku Obradoviću i predsedniku Nove Stranke Zoranu Živkoviću na njihove tvrdnje da je potpisivanjem sporazuma o železničkom i vazdušnom saobraćaju Beograda i Prištine priznato nezavisno Kosovo.

"Naravno da nismo razgovarali o statusu. Milion puta je rečeno da nećemo razgovarati o statusu dok takse ne budu povučene, ali naravno da razgovaramo u formatu koji nam odgovara o stvarima koje nam odgovaraju", rekao je Đurić.

On je poručio da "Srbiju nisu uspeli da podele ni Kurti ni mnogi drugi, a neće uspeti da je podele ni mnogo manje ribe po beogradskim barama i močvarama".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.