SI ĐINPING PONOVO DOLAZI U SRBIJU! Vučić otkrio šta ovo znači
Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, Foto: ap

najavio

SI ĐINPING PONOVO DOLAZI U SRBIJU! Vučić otkrio šta ovo znači

Vučić kaže da je ministar Van Gi još rekao da Kina veoma ceni to što je Srbija nezavisna I samostalna u donošenju odluka

Objavljeno:

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je večeras u Minhenu da je potvrdeno da predsednik Kine Si Đinping ponovo dolazi u Srbiju, u tako teškoj godini za Kinu, što je veoma znacajno jer ce Srbija dobiti na ugledu.

Istakao je da je posebno ponosan na čestitke koje je srpskom rukovodstvu uputio ministar spoljnih poslova NR Kine, Van Gi, koji je rekao da Srbija jeste mala po teritoriji i broju stanovnika, ali da ima veliki narod i jer državno rukovodstvo ima kičmu, što njegova zemlja posebno ceni.

Znate li šta to znači za nas, za Srbiju, za ivesticije, zapitao je predsednik u izjavi za RTS.

Vučić kaže da je ministar Van Gi još rekao da Kina veoma ceni to što je Srbija nezavisna i samostalna u donošenju odluka.

Citirajući kineskog ministra, Vučić je rekao da mu je taj veliki čovek rekao: Vi ste mali po broju stanovnika I teritoriji, ali ste veliki narod, zato što vaše državno rukovodstvo ima kičmu, zato što sami donosite odluke I to Kina ceni.

Velika mu je, kaže, bila čast da razgovara sa kineskim ministrom, koji mu je rekao da će Si Djiping ponovo doći u Srbiju, drugi put za relativno kratko vreme.

Vučić je najavio da će imati još susreta i bilateralnih sastanaka a da će na večeri kojoj će prisustvovati biti i državni sekretar SAD Majk Pompeo.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.