OVE VUČIĆEVE REČI PRENELI SU SVETSKI MEDIJI: Objasnio je neke stvari
Predsednik Srbije , Aleksandar Vučić, Foto: Beta/Miloš Miškov

POSEBNO ISTAKAO

OVE VUČIĆEVE REČI PRENELI SU SVETSKI MEDIJI: Objasnio je neke stvari

Osvrnuvši se na one koji kritikuju tu inicijativu, Vučić je rekao da nisu ni pročitali dokument koji je danas potpisan

Objavljeno: 09:38h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Minhenu da je potpisana Izjava o obnavljanju železničkog saobraćaja između Beograda I Prištine od izuzetnog značaja za Srbiju, posebno za Toplicu I Srbe na kosovskoj teritoriji i istakao da zato oni koji se tome protive I pričaju da smo time priznali kosovsku nezavisnost - pričaju gluposti.

"Kada imate železnicu, to je od ogromnog ekonomskog značaja za nas, imaćemo više uspeha, veći rast, veće plate, penzije, rekao je Vučić u izjavi za RTS.

Osvrnuvši se na one koji kritikuju tu inicijativu, Vučić je rekao da nisu ni pročitali dokument koji je danas potpisan.

Reč je, kazao je, o Pismu o namerama I nigde ne piše da se radi o Kosovu.

Sve je, ističe, urađeno u skladu sa zahtevima Beograda, koji su striktni i teški.

Srbija to, istakao je, radi zato što želi da bude deo sveta, da ide dalje I da se bori I radi, a ne samo da, kako je rekao, bude protiv svega.

Protiv ste železničke linije, protiv puta...Za šta ste vi, ljudi?, zapitao je Vučić.

"Vodimo računa ali hoćemo da budemo deo sveta, da napredujemo, idemo brže a ne samo da stojimo i žalimo se", rekao je predsednik.

"Neću da bilo koje dete više ratuje, da ponovo gubimo decu, a pritom ću da štitim naš narodn a KiM više nego što su se oni borili", rekao je Vučić.

Najavio je uskoro pokretanje gradnje puta Niš - Pločnik, i dodao da će to biti spas za ljude u krajevima cenralne Srbije kuda će put da prolazi, ali i za Srbe na Kosmetu Istakao je i veliki ekonomski značaj puta.

Govoreći o proteklom napornom danu, predsednik je rekao da mu nije teško da radi, ali da su I prpadnici obezbeđenja u Minhenu, koji su tu pet-šest godina, primetili da nijedan predsednik do sada nije imao tolikko sastanaka u jednom danu, kao što je to imao on.

Primio je kaže čestitke od niza inostranih zvaničnika za to što je Srbija ostvarila najviši rast.

Čestitali su mu, dodao je, od savetnika kancelarke Merkel, preko Ričarda Mura do Van Gia, ministra inostranih poslova NR Kine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.