VUČIĆ OTVORIO DUŠU: Ako svi ostali budu imali SAMO JEDNOG POSLANIKA VIŠE, napraviće koaliciju u roku od 48 sati!
Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, Foto: Zorana Jevtić

zabrinut

VUČIĆ OTVORIO DUŠU: Ako svi ostali budu imali SAMO JEDNOG POSLANIKA VIŠE, napraviće koaliciju u roku od 48 sati!

Vučić je ocenio i da će izbori biti teški za SNS jer ne veruje u "priče" o bojkotu i jer će kampanja biti duga, oko 50 dana, a suočiće se s velikim brojem, 20, protivničkih lista na svim nivoima

Objavljeno:

Predsednik Srbije i Srpske naprdne stranke (SNS) izjavio je da su predstojeći izbori sudbinski važni za zemlju jer će odlučiti njen budući put.

"Pred Srbijom su sudbinski važni izbor. Na njima građani biraju da li ćemo nastaviti putem rada i napretka ili ćemo zemlju vratiti u ruke tajkunima i onima čija je jedina politika nasilje", rekao je Vučić u intervjvuu za današnji "Informer".

On je dodao da će izbore raspisati 1, 4. ili 6. marta, jer će 2. i 3. biti u poseti Vašsingtonu.

Vučić je ocenio i da će izbori biti teški za SNS jer ne veruje u "priče" o bojkotu i jer će kampanja biti duga, oko 50 dana, a suočiće se s velikim brojem, 20, protivničkih lista na svim nivoima.

"Bojkot je rešenje za one koji ne mogu da ponude ništa i koji znaju da nemaju podršku građana. oni moraju da prikriju činjenicu da je car go", rekao je predsednik Srbije.

On je upozorio i da, ako sve ostale liste budu imale priliku da naprave većinu sa samo jednim poslanikom više u odnosu na listu SNS, "napraviće tehničku koaliciju u roku od 48 sati samo da bi preuzelli vlast".

"Kažem vam, svi. Nisam ja to jednom gledao. Znam šta pričam. Pogledajte samo, jedina meta napada je uvek i samo SNS", rekao je lider vladajuće stranke.

On je ponovo najavio "pročišćavanje" redova SNS, odnosno promene na lokalnim i poslaničkim listama, među članovima vlade, predsednicima opština...

"To neće biti 10, 20, 30 odsto, nego više od 50 odsto novih ljudi, kandidata za ključna mesta", rekao je Vučić.

On je naglasio da u vlasti neće biti mesta za one koji "ne misle o tome da se bore za narod, već samo kako da se dodvore određenim krugovima, politicvckim i medijskim".

Istakao je i da u budućoj vladi ako pobedi SNS neće ostati veliki broj ministara te stranke.

"Zadovoljan sam Anom i sa još nekolicinom ljudi. Biće velikih promena, u to budite uvereni. Možda dva ili tri ministra iz SNS osatnu od sadašnjih... Četiri najviše", rekao je Vučić.

U intervjuu "Informeru", predsednik Srbije ukazao je i na velike uspehe sadašnje vlade - autoputeve, Beograd na vodi, stabilizaciju javnih finansija, smanjenje javnog duga na 48,8 odsto, porast BDP-a na 50 milijardi dinara, a plata na 510 evra...

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.