NEMA NI NAJAVE: Poslanici ni reč o kandidatima, novi članovi REM-a biće poznati posle glasanja
Sednica u toku, Foto: Tviter / Tatjana Macura

rasprava u toku

NEMA NI NAJAVE: Poslanici ni reč o kandidatima, novi članovi REM-a biće poznati posle glasanja

Poslanici bi o predlozima trebalo da glasaju do kraja dana

Objavljeno:

Poslanici Skupštine Srbije ni u petom satu rasprave o kandidatima za dva člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM), nisu rekli ni reč o konkretnim predlozima niti su najavili za koja će dva od četiri predložena kandidata glasati.Rasprava se uglavnom vodila o slobodi medija i izbornim uslovima.

Poslanica Snežana Paunović izjavila je da će SPS glasati za dva kanidata i da ona "ne mora sada da kaže za koja dva", ali im je poželela sreću u radu i rekla da je uverena da će oni obavljati svoj posao kako treba.

Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Orlić rekao je da kada se govori o izboru članova Saveta REM, pre svega se govori o unapređenju izbornih uslova, i da je vladajuća stranka do sada učinila sve što je od nje traženo u medjustranačkom dijalogu.

Poslanik poslaničke grupe "Nova Srbija - Pokret za spas Srbije" Đorđe Vukadinović rekao je da stanje u medijima svakako nije dobro, ali da je došlo do odredjenih pomaka od kada su pokrenuti protesti i od kada se Evropski parlament više zainteresovao za Srbiju.

Tokom sednice poslanik SNS-a Mirko Krlić naveo je da je predsednik Narodne stranke i nekadašnji ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić "evropski rekorder" jer je u "Dnevniku 2" Radio-televizije Srbije za godinu dana gostovao 16 puta, dok predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kako kaže Krlić "nije nijednom bio gost u "Dnevniku".

Poslanik Miladin Ševarlić pitao je da li medju televizijama sa nacionalnom pokrivenošću ima onih koji su poreski dužnici i pitao kako je moguće da se gradjani kažnjavaju kada duguju porez, a neki mediji ne.

Milorad Mirčić iz Srpske radikalne stranke (SRS) kritikovao je vladajuću većinu da se žali na program RTS-a, a "Bujoševića ne smeju da dirnu, nego su mu produžili radni staž iako treba da je već u penziji".

On je rekao da naprednjaci sve rade pod pritiskom Evrope, pa su "u Upravni odbor RTS-a dovodili kvazi-stručnjake, pa nije ni čudo što se okreću protiv vlasti", a trebalo bi, kako predlažu radikali, da upravni odbor oslikava sastav Skupštine.

Poslanici bi o predlozima trebalo da glasaju do kraja dana i tada će saznati ko će biti novi članovi REM-a.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.