VUČIĆ POSLAO JAKU PORUKU DONALDU TRAMPU: Razlog za reči predsednika je JASAN!
Aleksandar Vučić, Foto: Marina Lopicic

MINHEN

VUČIĆ POSLAO JAKU PORUKU DONALDU TRAMPU: Razlog za reči predsednika je JASAN!

Vučić je to rekao nakon potpisivanja Izjave o namerama za uspostavljanje železničke linije Beograd - Priština, kao i za završetak izgradnje autoputa između ta dva grada

Objavljeno: 11:22h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Minhenu da je veoma srećan zbog napretka u odnosima sa Prištinom po pitanju uspostavljanja saobraćajnih veza, što omogućava slobodan protok kapitala, ljudi, robe i usluga, te zahvalio na pomoći predsedniku SAD Donaldu Trampu.

"To nije nešto što je povezano sa politikom. Nije bilo lako pregovarati sa Prištinom, ali veoma sam srećan što danas vidim napredak. Još jednom zahvaljujem vama gospodine Grenel i predsedniku Trampu na ovim inicijativama koje predstavljaju jedini put za Srbiju i svi ćemo se mnogo bolje osećati u budućnosti i bićemo sposobni da stabilizujemo region i obezbedimo mir za naredne decenije za stanovnike celog regiona Zapadnog Balkana", naglasio je Vučić.

Vučić je to rekao nakon potpisivanja Izjave o namerama za uspostavljanje železničke linije Beograd - Priština, kao i za završetak izgradnje autoputa između ta dva grada.

"Srećan sam što vidim danas napredak i mnogo hvala predsedniku Trampu i Grenelu u ime Srbije, jer osećamo da ćemo od ovoga imati bolju budućnost i da ćemo osigurati mir za naredne decenije", rekao je Vučić nakon potpisivanja u okviru Minhenske bezbednosne konferencije.

Ovo što je potpisano značajno je zbog slobode kretanja, protoka robe, kapitala, usluga i ljudi, istakao je Vučić.

Takođe, zahvalio je predsedniku SAD i ambasadoru Grenelu na velikom inetresovanju za ovaj region.

Vučić je rekao da je Grenel upućen u političke okolnosti u regionu i kako da pomogne u daljem radu na slobodi kretanja ljudi, robe kapitala i usluga.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.