U SKUPŠTINI SRBIJE JE DANAS VEOMA VAŽNO GLASANJE: Biraju se dva PREDSTAVNIKA koji će bitno UTICATI na MEDIJE
Dva kandidata predložio je nadležni Odbor Autonomne pokrajine Vojvodine, Foto: Dado Đilas

glasanje

U SKUPŠTINI SRBIJE JE DANAS VEOMA VAŽNO GLASANJE: Biraju se dva PREDSTAVNIKA koji će bitno UTICATI na MEDIJE

Dva kandidata predložio je nadležni Odbor Autonomne pokrajine Vojvodine

Objavljeno:

Poslanici Skupštine Srbije započeće danas novu vanrednu sednicu na kojoj će, od četiri predložena, birati dva člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM).

Dva kandidata predložio je nadležni Odbor Autonomne pokrajine Vojvodine, a dva - udruženja izdavača elektronskih medija i udruženja novinara u Srbiji.

Prvi kadidat vojvođanskog odbora je doktor sociologije Slobodan Cvejić, redovni profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu.

On je na predstavljanju odboru ranije rekao da je radio brojna istraživanja o medijima, razvoju demokratije i institucija, da učestvuje u medjunarodnim projektima, a radio je i u nekim vladinim telima kao što su odbori za obrazovanje i za saradnju sa UNESKO-m.

Drugi kandidat TV i filmski snimatelj Slaviša Grujić, diplomirao je u Moskvi i radio uglavnom na televiziji, bio je urednik na RTV i urednik novosadske Apolo televizije, kao i pokrajinski sekretar za kulturu od 2012-2016 godine.

Dobitnik je nagrade za režiju na festivalu dokumentarnog filma 1993. godine.

Kandidatkinja udruženja izdavača elektronskih medija i Društva novinara Vojvodine Biljana Ratković Njegovan rekla je da je zaposlena na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu kao redovni profesor novinarstva, medija i javnog mnjenja, estetike medija i srodnih predmeta.

Objavila je dosta radova i knjiga, bavila se novinarstvom, a u RTV je 14 godina radila u centru za istraživanje javnog mnjenja.

Predlog Undruženja novinara Srbije je Višnja Aranđelović, dugogdišnja novinarka Politike, specijalno se bavi medijskim temama, član je komisije saveta za štampu, a najviše je, kako je ranije istakla, zanima etika, primena standarda i poštovanje novinarskog kodeksa.

Poslanici će do kraja dana izabrati nove članove REM-a čime će sastav Saveta biti kompletiran.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.