SVI SU GLEDALI U POSLANIKA SNS KAD JE POSTAVIO OVO PITANJE SRPSKOJ POLICIJI: Kakav li će odgovor dobiti?
Poslanička pitanja u parlamentu, Foto: Beta/Miloš Miškov

zasedanje

SVI SU GLEDALI U POSLANIKA SNS KAD JE POSTAVIO OVO PITANJE SRPSKOJ POLICIJI: Kakav li će odgovor dobiti?

"Srbija insistira na normalizaciji odnosa i ne želi da poklekne pod bilo kakvim ucenama, niti hoće da se stavi u položaj bilo kakvog ponižavanja", rekao je Jovanović

Objavljeno:

Rad u Skupštini Srbije počeo je danas postavljanjem poslaničkih pitanja.

Poslanik Socijalističke partije Srbije Neđo Jovanović pitao je da li je dovoljna jedna vrsta pritiska američke administracije prema Kosovu kako bi se nastavili pregovori i konačno normalizovali odnosi.

On je ocenio da je na Kosovu promenjena vlast, ali ne i politika privremenih institucija u Prištini.

"Retorika i vokabular ostali su isti. Aljbin Kurti daje izjave koje nisu u dugu pravilnog razvoja svih delova Kosova i vodi politiku koja nije u duhu mira", rekao je Jovanović.

Kako je naveo, očigledno je da na Kurtija ne deluju ni krajnje odgovorne i principijalne izjave specijalnog izaslanika Ričarda Grenela da se ni u kom slučaju ukidanje taksi ne može vezivati za reciprocitet.

Jovanović je naveo da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić vode politiku koja vodi ka zaštiti srpskog stanovništva i stabilnosti.

"Srbija insistira na normalizaciji odnosa i ne želi da poklekne pod bilo kakvim ucenama, niti hoće da se stavi u položaj bilo kakvog ponižavanja", rekao je Jovanović.

foto: Printscreen/Youtube/Dosta je bilo - Saša Radulović

Poslanik Srpske napredne stranke Marko Atlagić pitao je MUP da li je predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović odgovarao za saobraćajne udese koje je izazvao u zadnjih mesec dana, navodeći da je Trifunović "opasan po okololinu".

Atlagić je naveo da se Trifunović "zakucao" u automobil, kao i u autobus GSP-a, a potom, kaže, pobegao sa lica mesta kako bi, po njegovoj tvrdnji, nahranio mačke.

"Ovakva bahatost i bezobrazluk se retko viđa na našim ulicama", rekao je Atlagić i dodao da je Trifunović čak šest puta kažnjavan zbog vožnje u alkoholisanom stanju, da ga je policija nekoliko puta uhvatila da je prošao kroz crveno svetlo.

Poslanik Nove Srbije - Pokret za spas Srbije Đorđe Vukadinović rekao je da je više puta postavljao pitanja u vezi sa rezolucijom 1244 i činjenici da je, kako kaže, predstavnici srpskih vlasti ne pominju.

foto: Printscreen

"Umesto da bude redovna i obavezna formulacija od predsednika do predsednika Vlade Srbije ovde se samo incidentno javi", rekao je Vukadinović.

On je istakao da je i ruski ambasador Aleksandar Bocan Harčenko nedavno izjavio da u kontekstu rešavanja problema na Kosmetu ne vidi da se pominje Rezolucija 1244, a moralo bi da je bude.

Poslanik Srpske radikalne stranke (SRS) Milorad Mirčić povodom, kako kaže, sve učestalijih napada na tu stranku da se najviše se bavila rušilačkim aktivnostima i uništavala tuđe živote pozivajući tuđu decu da ratuju, pitao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da li je upoznat sa ratnohuškačkim aktivnostima SRS, čiji je visoki funkcioner bio.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.