UŠLI STE U ISTORIJU KAO HEROJ I PATRIOTA! Miodrag Linta pisao Ratku Mladiću, komentari su: FUJ! ODVRATNO!
Pismo Linte Komandantu Vojske Republike Srpske generalu Ratku Mladiću, Foto: Printscreen

NIJE SE DOPALO SVAKOM

UŠLI STE U ISTORIJU KAO HEROJ I PATRIOTA! Miodrag Linta pisao Ratku Mladiću, komentari su: FUJ! ODVRATNO!

Srbin pisao Srbinu, Hrvatima se ne dopada

Objavljeno:

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta obratio se pismo komandantu Vojske Republike Srpske generalu Ratku Mladiću.

Ovo pismo osudili su mnogi. Komentari su da je samo pismo "odvratno".

Prenosimo vam ga u celosti:

Dragi generale,

Želim da izrazim moju stalnu i iskrenu podršku zbog svega što ste učinili u odbrani prava i slobode srpskog naroda. Vi ste zajedno sa svojim borcima i narodom odbranili našu dragu Republiku Srpsku u Odbrambeno-otadžbinskom ratu za koju je život dalo više od 30.000 Srba. Zbog toga ste ušli u istoriju srpskog naroda kao istinski heroj i patriota. Tragična je činjenica da se zbog politike dvostrukih standarda zapadnih centara moći nalazite u zatvoru i da ste na osnovu lažnih dokaza nepravosnažno osuđeni na doživotnu kaznu zatvora od strane Haškog tribunala.

Svakom razumnom čovjeku je jasno da se radi o političkom sudu čiji je cilj da se na osnovu lažnih izjava i falsifikata osudi političko i vojno rukovodstvo Republike Srpske i opravda besmislena i brutalna laž da su Srbi tobože agresori i zločinci a Bošnjaci tobože žrtve koji su vodili oslobodilački rat. Brojne činjenice nedvosmisleno pokazuju da je glavni krivac za rat Alija Izetbegović koji je odbio dogovor sa srpskim narodom i žrtvovao mir za stvaranje nezavisne Bosne i Hercegovine. Takođe, najbezočnija je laž i izmišljotina da se u Srebrenici desio genocid nad Bošnjacima. Nedavno objavljeni dokumenat Velike Britanije potvrđuje da nije postojao plan o zauzimanju Srebrenice.

Zbog svega gore navedenog od najvećeg državnog i nacionalnog interesa jeste da se pokrene snažna politička, pravna i diplomatska akciju da se utvrdi prava istina o dešavanjima u Srebrenici od 1992-1995. godine, kao i da se pokrene inicijativa za reviziju presuda političkom i vojnom rukovodstvu Republike Srpske.

Želim Vam generale što bolje zdravlje i da ostanete nesalomivi u borbi za istinu i pravdu.

U Beogradu, na Savindan 27. januara 2020. godine

Šta vi mislite o ovome? Pišite nam u komentarima...

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.