ŠEŠELJEV DŽIP JE PLATILA NJEGOVA SESTRA DRAGICA: Vredi 140.000 EVRA, novac mu je donosila U KESI!
Vojislav Šešelj, Foto: Filip Plavčić, Profimedia, Ilustracija

otkrivamo

ŠEŠELJEV DŽIP JE PLATILA NJEGOVA SESTRA DRAGICA: Vredi 140.000 EVRA, novac mu je donosila U KESI!

Vojislav Šešelj ima jedan od najskupljih automobila, koji je umesto lidera radikala platila njegova sestra Dragica

Objavljeno:

Vojislav Šešelj ima jedan od najskupljih automobila, koji je umesto lidera radikala platila njegova sestra Dragica. Oko 140.000 evra je iskeširano, a Šešeljeva sestra platila je novcem koji je donela u kesi, saznaje "Blic".

"Rendž rover autobiografi" je izbor predsednika srpskih radikala. Šešelj vozi ili ga voze u džipu, čiji su uobičajeni kupci britanska i arapska aristokratija, ekstremno bogati ljudi, ali i oni iz džet seta koji se odlučuju za ovaj model zbog atraktivnosti automobila.

Šef političke partije u Srbiji, sa prijavljenim prihodima - skupštinska plata 104.000 dinara i penzija 43.000 dinara - dolazi u Skupštinu sa modelom “"autobiografi", za koji je morao ne samo najmanje deset godina toliko da zarađuje već i da celokupno primanje stavlja odmah u kasicu. Dakle, deset godina nije smeo da potroši ni jedan jedini dinar svoje prijavljene zarade. Ova računica i štednja se, naravno, odnose na situaciju da je Vojislav Šešelj poslednjih deset godina i zaista zarađivao ovaj novac što, međutim, nije slučaj.

Ako se uzme prosečna zarada u Srbiji, građani bi za Šešeljev auto morali da žive od vazduha 292 meseca ili skoro 25 godina.

"Vojin džip" je za kupce i inače ekskluzivnog "rendž rovera", koji idu korak dalje. Takvi modeli u zavisnosti od čitavog niza dodatne opreme koštaju i do 200.000 evra. Sudeći po nižoj ceni od 140.000 evra, izgleda da lider radikala nema svu dodatnu opremu.

Prema saznanjima "Blica", ovaj ekskluzivni automobil je platila Šešeljeva sestra Dragica. Izvor "Blica" navodi da je "tolike evre" donela u kesi.

- Sestra Dragica je pokriće, da ne ide Šešelj lično. Naravno da nije kupila sebi ili za stranku. Automobil je kupljen za Šešelja - navodi naš izvor.

On dodaje da novac nije sestrin.

- Otkud njoj? Ona je u radikalima zadužena za finansije. Bavi se blagajničkim poslovima i prijemom članarina. Nije mogla da skupi za „rendž rovera“ ni sve članarine da je sabrala - kaže sagovornik "Blica".

Šešeljev automobil - koji su već svi primetili u Skupštini Srbije, a i jer ne izlazi iz njega - redak je na tržištu i za njega postoji lista čekanja ukoliko se kupuje nov. Opremljeni su snažnim motorima koji dostižu performanse sportskih automobila poput "poršea". Osim nepoznanice otkud Šešelju novac za ovakav auto, ništa manja pitalica nije i - šta će mu uopšte tako luksuzan auto.

- Pa da stigne tokom kampanje u sve delove Srbije - jedna je od šala na račun lidera radikala u skupštinskim kuloarima.

Zbog svoje ekskluzivnosti i skupocenosti, "autobiografi" retko voze političari, posebno ne u službene svrhe. Svugde u svetu bili bi prozvani i kritikovani u javnosti.

Jeziva pretnja: Ostaviću krvave tragove u "Blicu"

"Blic" je juče pokušao da dobije odgovore od Vojislava Šešelja odakle mu novac za jedan od najskupljih automobila, ali i kako je voziti se u takvom luksuzu... Prenosimo razgovor sa šefom parlamentarne partije u Srbiji.

- Zašto me zovete? Šta ‘oćete - pita Šešelj koji se isprva nije javio na naš poziv, a potom je pozvao sam.

- Ako možete da nam odgovorite na nekoliko pitanja. Kada ste i kako kupili džip?

- Neću da odgovorim - istakao je Šešelj.

Na naše pitanje zašto ne želi da odgovara na pitanja u vezi sa automobilom, Šešelj kaže: "Ne dajem izjave za Blic", a potom i glasnijim tonom poručuje:

- Kad dođem u "Blic", ostaviću krvave tragove za sobom.

Nakon pretnje, Šešelj je prekinuo telefonsku vezu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.