ALEKSANDRA JERKOV ŽESTOKO NAPALA ĐILASA! Ali još više od njega joj smetaju DVOJICA LIDERA OPOZICIJE!
Niz loših poteza, Foto: Espreso

izjasnila se

ALEKSANDRA JERKOV ŽESTOKO NAPALA ĐILASA! Ali još više od njega joj smetaju DVOJICA LIDERA OPOZICIJE!

Jerkovljeva je rekla i da promocija knjige lidera radikala Vojislava Šešelja nije smela da se održi u opštini Stari grad

Objavljeno: 08:26h

Demokratska stranka (DS) trebalo bi da izađe iz Saveza za Srbiju, koji predvodi Dragan Đilas, zbog niza loših poteza, kaže poslanica i potpredsednica DS-a Aleksandra Jerkov.

Kao razloge za svoj stav, ona za današnji "Kurir" navodi to što je, kako kaže, SzS-u koalicija s radikalima "sasvim prihvatljiva i poželjna stvar", to što se u SzS "ćuti kada Boško Obradović bezočno vređa (Dragoljuba) Mićunovića, (Borisa) Tadića, sve demokate, kada kadruje po DS-u i kada iznosi ksenofobične, antivakserske i antievropske stavove", kao i to što ta koalicija bojkotuje Evropski parlament i ne vodi politiku za koju se DS zalaže 30 godina.

Jerkovljeva je rekla i da promocija knjige lidera radikala Vojislava Šešelja nije smela da se održi u opštini Stari grad, na čijem je čelu Marko Bastać, iz Đilasove Stranke slobode i pravde.

"Razlog zbog kog je Šešelju dozvoljeno da koristi tu salu jeste to što je on u toj opštini u vlasti, a sada verujem da je to i razlog zbog kog SZS nije stao u moju odbranu kada je Šešelj monstruozno pretio i meni i mojoj porodici. Bastać je zbog toga što nije hteo da raskine koaliciju sa Šešeljem otišao iz DS-a. Očito je našao stranku i društvo u kom je ta koalicija sasvim prihvatljiva", rekla je Aleksandra Jerkov.

Govoreći o slučaju koleginice Gordane Čomić, koja je prekinula bojkot parlamenta, u kojem je i SNS podržao njen zakonski predlog da ubuduće 40 odsto žena bude na izbornim listama, rekla je da se Čomićeva decenijama za to zalaže i da su razlozi koje je navela za nju više nego opravdani.

Ona je naglasila da u DS-u već godinu dana ne razgovaraju ni o kakvim političkim temama i da se češće dešava da se odluke donesu negde drugde, pa onda stranački organi samo treba da ih potvrde i verifikuju.

Aleksandra Jerkov je dodala i da će odluku o bojkotu izbora poštovati dok je poštuje i DS.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.