GORDANA ČOMIĆ OBJASNILA SVOJE POSTUPKE: Sad je sve MNOGO JASNIJE!
Tražila bi podršku da je procenila da je može dobiti, Foto: Beta/Dragan Gojić

sama donela odluku

GORDANA ČOMIĆ OBJASNILA SVOJE POSTUPKE: Sad je sve MNOGO JASNIJE!

Govoreći o disciplinskom postupku koji je protiv nje u DS-u pokrenut zbog povratka u Skupštinu, navela je da odluka o njenom isključenju nije doneta i da će proces "trajati"

Objavljeno: 09:38h

Poslanica Demokratske stranke u Skupštini Srbije Gordana Čomić izjavila je danas da bi od svoje stranke tražila podršku za zakone koje je u Parlamentu predložila da je smatrala da bi je dobila."Da sam procenila da se podrška u DS može dobiti, ja bih je tražila. Otuda je to moja lična i etička odluka", kazala je Čomić u Upitniku na Radio-televiziji Srbije.

Istakla je da od njenih predloga zakona o izboru narodnih poslanika i lokalnim izborima, koji predviđaju da žene na izbornim listama, i republičkim i lokalnim, čine najmanje 40 odsto, ne bi bilo ništa bez predsednice Skupštine Maje Gojković i vladajuće većine.

Govoreći o disciplinskom postupku koji je protiv nje u DS-u pokrenut zbog povratka u Skupštinu, navela je da odluka o njenom isključenju nije doneta i da će proces "trajati".

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kazala je da joj je drago što je upravo Srpska napredna stranka izglasala zakon kojim se postavlja kvota od 40 odsto žena u parlamentima.

foto: Beta/Miloš Miškov

"Politička pripadnost ne sme da bude tema. Ja ne vidim nijedan razlog zašto SNS ne bi prihvatila takav zakon. Sve što bi moglo da unapredi društveni život, da žene budu u parlamentu, ili druge dobre stvari - SNS je prihvatala", izjavila je ona.

Istakla je da su žene u političkom životu Srbije "pionirke" koje treba da stvore put za sve devojke i žene koje će se u budućnosti baviti politikom.

Govoreći o hapšenju direktora "Infrastruktura železnica" Miroljuba Jevtića i državnog sekretara u njenom Ministarstvu Miodraga Poledice, Mihajlović je kazala da je Jevtić tamo gde treba da bude dok postupak traje, a da za Poledicu nema nijedan razlog da sumnja da je prekršio zakon o delu koje mu se stravlja na teret.

Na opasku novinara da je u komentarisanju tog slučaja, u kojem je, kako je rekla, ona meta, bila nedorečena, Mihajlović je uzvratila da će ta stvar ostati nedorečena i da će vreme pokazati o čemu se radi.

Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Olena Papuga izjavila je da smatra da će nova kvota kad je reč o učešću žena na izborima promeniti mentalitet društva i još mnogo toga.

foto: Printscreen

"Prvo će se žene naći na izbornim listama, a to će ih ohrabriti da udju i naprave prve korake u politici. Mentalitet je da ženama nije mesto u politici, već da im je mesto u kući", ocenila je Papuga.

Istakla je da u svakoj stranci i koaliciji ima kvalitetnih ženskih kadrova i žena koje bi želele da se bave politikom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.