ZORANA SE OGLASILA: Ovo joj je GLAVNI UTISAK posle godina i godina saradnje!
Zorana Mihajlović u poseti jednom od gradilišta, Foto: BETAPHOTO/MSGI SRBIJE/DS

MINISTARKA O NALEDU

ZORANA SE OGLASILA: Ovo joj je GLAVNI UTISAK posle godina i godina saradnje!

Ona je rekla da je Srbija deveta u svetu po izdavanju građevinskih dozvola i da je po tome u društvu sa najboljim zemljama sveta.

Objavljeno:

Uspeli smo da reformama Srbiju stavimo u društvo najboljih na svetu, izjavila je danas potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, na godišnjoj konferenciji o ekonomskim reformama na kojoj je predstavljeno 12. izdanje Sive knjige NALED-a.

"Nema reforme koju ne možemo sprovesti ako radimo kao tim i ako imamo političku podršku. Sadašnja i prethodna Vlada su pokazale da političke volje ima", rekla je Mihajlović.

Ona je rekla da je Srbija deveta u svetu po izdavanju građevinskih dozvola i da je po tome u društvu sa najboljim zemljama sveta.

Njen glavni utisak posle, kako kaže, svih godina zajedničkog rada sa NALED-om, jeste da su realizovane pojedine refome za koje se mislilo da su nemoguće.

Ne sviđa joj se, navodi, naziv "Siva knjiga" i kaže da knjige treba da budu obojene.

"Iz takvih knjiga nastanu dobri rezultati. Pogledala sam svih 100 preporuka. Iz zajedničkog rada smo videli gde možemo da budemo bolji i efikansiji. Zna se šta su zadaci Vlade, da stvori povoljno okruženje za poslovanje,a da građani imaju viši životni standard i da ljudi ostanu da žive ovde", rekla je Mihajlović.

Poručila je da svi prisutni na konferenciji znaju koje su preporuke iz Sive knjige i šta nas čeka, da se od od svih preporuka, pet odnosi na njeno ministarstvo, od kojih, kaže, tri mogu da budu brzo realizovane, a o preostale dve će se dodatno razgovarati.

"One su sve fino podešavanje i deo su velikog programa razvoja Srbije kroz investicioni plan. Moramo biti još brži, mnogo kreativniji po nekim rešenjima, da imamo dovoljno radnika, inženjera, ekonomista u realizaciji planiranog. To je naša sadašnja već kritična tačka o kojoj moramo svi zajendo da vodimo računa", rekla je Mihajlović.

Ona je rekla da je njoj lakše, jer se samo pet preporuka odnosi na njeno ministarstvo, za razliku od premijerke Ane Brnbić kojoj je uručeno svih 100 preporuka.

Naglasila je da je cilj reformi stvaranje povoljnih uslova i za muškarce i za žene i jednaka prava i za žene i za muškarce.

"Privredni razvoj je zagarantovan kada imate jednaka prava za muškarce i žene", poručila je Mihajlović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.