VESNA PEŠIĆ SE IZVINILA VALENTINI ZA UVREDE! Reković se zahvalila, a onda su NASTAVILE DA SE SVAĐAJU!
Vesna Pešić i Valentina Reković, Foto: Zorana Jevtić, Printscreen

OPET HAOS

VESNA PEŠIĆ SE IZVINILA VALENTINI ZA UVREDE! Reković se zahvalila, a onda su NASTAVILE DA SE SVAĐAJU!

Reković joj se zahvalila na izvinjenju i istakla je kako nije prešla ni na čiju stranu, već da se nalazi na svojoj strani

Objavljeno:

Sociološkinja i političarka, Vesna Pešić izvređala je Valentinu Reković iz udruženja "1 od 5 miliona" nakon njenog gostovanja u emisiji kod Olje Bećković.

Nakon emisije, Pešić se odmah oglasila na Tviteru.

- Ova mala je i glupa i pokvarena, napisala je Vesna na Tviteru očigledno aludirajući na Valentinu Reković.

Odgovor Valentine Reković iz udruženja "1 od 5 miliona" preneli smo u celosti.

- Izjavu Vesne Pešić shvatam kao odbrambeni mehanizam od istine, po principu “ne sviđa mi se vest, pucaću u kurira”. A istina koju ponavljamo jeste sledeća: ovakva opozicija je sluđivanjem naroda i kalkulacijama obesmislila bojkot. Time što jedno govori, a drugo radi. Proglašava apsolutni bojkot izbora u septembru, a sve vreme paralelno radi na pripremi izlaska na lokalne izbore. Gradonačelnik Šapca i lider SzS Nebojša Zelenović pre dva dana kaže da će odluka o izlasku na izbore tek biti doneta. Potpredsednik DS Saša Paunović isto kaže za Paraćin. Jedan po jedan iskaču kao pečurke posle kiše. U bojkot su gromoglasno kretali u oktobru, pa opet u februaru, a zapravo nikad nisu ni krenuli. Sporazum s narodom, kojim su se hvalili kao Svetim pismom opozicije, brzo su zaboravili i zamenili Deklaracijom Bojkot 2020.

- Takvim igrokazom ubijaju ne samo ideju bojkota izbora, već pre svega bojkota sistema. Ako za gospođu Pešić progledati i uvideti svu neodgovornost opozicije i ne dozvoliti da ponovo budemo nasamareni, znači biti “glup i pokvaren”, onda prihvatam njene etikete. Ipak, pošto pojedini očigledno olako zaboravljaju, moram da podsetim: 2012 godine gospođa Pešić je pozivala da se glasa za Tomislava Nikolića i to je pravdala “strateškim glasanjem”. Da li danas, posle 8 godina tiranije SNS-a, i dalje tvrdi da je to bilo dobro strateško glasanje? Sumnjam. Pred predsedničke izbore 2017 je pozivala da se glasa za Sašu Jankovića. Pola godine kasnije guta svoje reči i tog istog Jankovića naziva prevrtljivcem. Poštujem godine gospođe Pešić i iskustvo koje one nose. Uzdam se u to da će i ona sama uvažiti sopstveno iskustvo i pouke iz njega ugraditi u buduće izjave i kvalifikacije koje sada tako olako daje. I sigurna sam da ce gospođa Pešić naposletku dati šansu mladima, da pokušamo da ispravimo ono gde su stariji podbacili i 2017, i 2012, ali i 2000. godine, rekla je Valentina za Espreso.co.rs.

Nakon što joj je Valentina odgovorila na prozivke, Vesna Pešić je ipak odlučila da joj se izvini za uvrede, ali je ostala pri stavu da je Reković prešla "na drugu stranu".

- I zato ona izlazi na izbore, jer eto, premišljaju se Šabac i Paraćin. Što nju to toliko pogađa da mora da pređe na drugu stranu. Evo ja ću da bojkotujem ko god da izađe na izbore. Za uvrede se izvinjavam, napisala je Pešić.

foto: Twitter printscreen

Reković joj se zahvalila na izvinjenju i istakla je kako nije prešla ni na čiju stranu, već da se nalazi na svojoj strani.

- Opozicija je obesmislila bojkot izbora. Ova dva grada su samo početak u moru pečuraka. Ali videćete već, zaključila je Valentina na kraju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.