ZELENOVIĆ: SNS u Šapcu postao političko krilo Sandokanove šabačke grupe
Nebojša Zelenović, Foto: Printscreen

nastavlja se

ZELENOVIĆ: SNS u Šapcu postao političko krilo Sandokanove šabačke grupe

"Bez stida i srama juče je izneta konstatacija da sam ja obmanuo javnost i da presuda Apelacionog suda u Novom Sadu nije onakva kakvom sam je predstavio"

Objavljeno:

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović izjavio je danas da je situacija u tom gradu takva da je "Sandokan pred vratima", odnosno da je Srpska napredna stranka (SNS) odlučila da Šabac treba da preuzme Milan Ostojić - Sandokan, čime je "SNS u Šapcu postao politička grupa njegove šabačke grupe", navodi se u saopštenju Gradske uprave Šabac.Zelenović je, reagujući na izjave potpredsednicka SNS Milenka Jovanova u Šapcu, rekao da "SNS protiv njega vodi kampanju i preko suda da bi preuzela vlast tamo gde je nije osvojila pošteno na izborima".

"Bez stida i srama juče je izneta konstatacija da sam ja obmanuo javnost i da presuda Apelacionog suda u Novom Sadu nije onakva kakvom sam je predstavio. Ovom presudom je pravosnažno utvrdjeno da sam ja nevin. Medjutim, taj proces koji se vodio protiv mene pune tri godine je imao jedan osnovni cilj a to je da pruži dovoljno materijala i dovoljno razloga da se protiv mene iznose najodvratnije, najbezočnije laži", kazao je Zelenović.

On je rekao da se "nikada protiv njega, niti bilo koga drugog u Šapcu, nije vodio postupak za bilo kakvu kradju i da to piše i u izveštaju budžetskog revizora i kasnijim nalazima i postupku" ali da je ;"u preko 30 lokalnih samouprava promenjena vlast različitim vrstama pritisaka, da je 130 ljudi uhapšeno od toga 32 gradonačelnika i predsednika opština, da bi promenili stranu".

"Ono što je sad ostalo SNS je "nepodnošljiva lakoća bezočnog laganja". U tako kratkom vremenu izneti toliku količinu neistina je neverovatno, ali suština je da li će Milan Ostojić Sandokan, inače osudjen za ubistvo, preuzeti ovaj naš grad i da li će Šabac od ostrva slobode i normalnosti postati carstvo organizovanog kriminala", rekao je Zelenović na današnjoj konferenciji za medije a navodi se u saopštenju.

Odgovarajući na optužbu da je evropskim instituacijama tužio svoju državu, Nebojša Zelenović je odgovorio da je branio zakone i propise Srbije.

"Kako može biti kada štitite svoje zakone i propise da napadate svoju državu. Pa nije Vučić država. Kada govorite o nezakonitim radnjama vlasti vi štitite svoju državu, kada ukazujete na pretnje vi štitite svoju državu, svakog gradjanina u njoj. Ja u Strazbur nisam išao da se žalim na bilo koga, ja sam išao da štitim svoju državu, štiteći njene zakone koji se brutalno krše", rekao je Zelenović.

On je ponovio da je od septembra 2017. do septembra 2018. godine praćen i prisluškivan i da će javnost o tome detaljnije obavestiti kada advokati završe svoj posao.

Gradonačelnik Šapca je rekao da "ono što treba braniti u Šapcu je to što nabavka led sijalice košta 60 evra a ne kao u nekim drugim gradovima 1.000 evra, što šabački trg košta 15 puta manje od beogradskog, što je izgradjena najveća industrijska zona na Balkanu, program izolacije stambenih zgrada, izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i odnošenje smeća sa cele teritorije".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.