ZELENOVIĆ DA BOJKOTUJE IZBORE: Fantomi se oglasili i poslali poruku gradonačelniku Šapca
Nebojša Zelenović, Foto: Stefan Kojić

poručili mu

ZELENOVIĆ DA BOJKOTUJE IZBORE: Fantomi se oglasili i poslali poruku gradonačelniku Šapca

Neka se Zelenović ne zavarava da ima šanse na izborima samo zato što lokalni mediji u Šapcu nisu pod kontrolom Vučića

Objavljeno:

Pokret ujedinjenih fantoma (PUF) pozvao je Nebojšu Zelenovića, gradonačelnika Šapca i predsednika stranke Zajedno za Srbiju da ne podleže pritiscima da izađe na lokalne izbore.

Očigledno je da je Zelenović pod velikim pritiskom unutar svoje stranke, ali i od strane drugih političkih struktura, nekih nevladinih organizacija, preduzeća, medija, klubova i pojedinaca, koji su u poslu sa gradskom upravom ili javnim sektorom u Šapcu, da pokuša da im opstankom na lokalnoj vlasti obezbedi dalji dotok novca iz budžeta i upotrebu drugih resursa Grada Šapca, navedeno je u saopštenju PUF.

Pokret ohrabruje Zelenovića da bude politički dosledan i dostojanstven i da bojkotuje predstojeće izbore na svim nivoima jer će u suprotnom svi oni koji ga savetuju da izađe na izbore ostati u senci, a on će se javno obrukati ako ih posluša.

"Neka se Zelenović ne zavarava da ima šanse na izborima samo zato što lokalni mediji u Šapcu nisu pod kontrolom Vučića i zato što može kroz gradsku izbornu komisiju i biračke odbore da spreči zloupotrebe s izbornim listićima.

Neka pita Bojana Pajtića koliko mu je od pomoći bila slobodna Radio televizija Vojvodine i pokrajinska izborna komisija 2016. Godine", navedeno je u saopštenju.

Svi oni koji budu izašli na predstoje?e lokalne izbore, bez obzira na li?ne motive i rezultat koji postignu, poslužiće kao argument Aleksandru Vučiću da su izbori u Srbiji fer, pošteni i demokratski, a da njihov bojkot nije pitanje principa nego kalkulacije.

Pokret podseća da je Zoran Đinđić 1997. godine odlučio da bojkotuje izbore zbog čega je smenjen s mesta gradonačelnika Beograda, a njegova stranka je ostala van državnog parlamenta, ali je u sledećem mandatu je izabran za premijera Srbije, a njegova stranka je postala najveća vladajuća.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.