GORDANA ČOMIĆ: Odluka o mom isključenju iz DS je već doneta
Doneta odluka o isključenju, Foto: Beta/Dragan Gojić

konačna odluka

GORDANA ČOMIĆ: Odluka o mom isključenju iz DS je već doneta

Na pitanje da li je to toliko ozbiljno kršenje partijske discipline, Čomić danas kaže da "očigledno jeste".

Objavljeno:

Poslanica Demokratske stranke u Skupštini Srbije Gordana Čomić izjavila je za N1 da je odluka o njenom isključenju iz stranke zbog prisustva na sednici parlamenta i prekidu bojkota te institucije, već doneta.

Etički odbor Demokratske stranke doneo je preporuku da poslanica Gordana Čomić bude isključena iz stranke, a zbog pojavljivanja u skupštinskoj sali, čime je prekinula bojkot dela opozicije. Ona je prisustvovala sednici skupštine jer su u dnevni red uvršten njen amandman o većem učešću žena na izbornim listama. O toj preporuci Etičkog odbora stranke odlučuju Izvršni odbor i Predsedništvo stranke.

"Rado ću, sa veseljem, snositi sve posledice koje će stranka doneti i rado ću da gledam 100 žena koje će posle sledećih izbora sigurno biti u skupštinskim klupama i 40 odsto u ostalim skupštinama", izjavila je Čomić nakon odluke Etičkog odbora DS-a.

Na pitanje da li je to toliko ozbiljno kršenja partijske discipline, Čomić danas kaže da "očigledno jeste".

"I to je direktno rečeno odlukom Etičkog odbora. Ono što znam nezvanično zaista, evo ekskluzivno za vas da je ta odluka doneta...i ja sam rekla da sam imala svoju etičku dilemu o tome šta od dve odluke Demokratske stranke izabrati - jedno je politika - više žena na svim mestima odlučivanja i to se dogodilo, ili bojkot sednice Skupštine. Izabrala sam prvo i opet bih tako, na njima je da me isključe iz stranke", kazala je Čomić.

(Espreso.co.rs/rs.N1info.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.