NENAD ČANAK: Vojislav Šešelj će pre ili kasnije i u zatvor i u večnu sramotu!
Novi sukob na relaciji Čanak - Šešelj, Foto: Beta, Beta/Dragan Gajić

OŠTRO

NENAD ČANAK: Vojislav Šešelj će pre ili kasnije i u zatvor i u večnu sramotu!

"Šešelj je sinoć rekao da bi voleo da je Nenad Čanak poginuo 2000. godine. Mi Šešelju i njegovim pomogačima to ne želimo"

Objavljeno:

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) saopštila je, povodom izjave lidera Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislava Šešelja da mu je žao što lider LSV Nenad Čanak nije poginuo u saobraćajnoj nesreći 2000. godine, da oni to Šešelju ne žele, već su sigurni da će završiti na "dugačkoj robiji i na djubrištu istorije i večnoj sramoti".

"Šešelj je sinoć rekao da bi voleo da je Nenad Čanak poginuo 2000. godine. Mi Šešelju i njegovim pomogačima to ne želimo. Naprotiv. Zato što smo sigurni da će pre ili kasnije biti u zatvoru za sva zla koja su naneli ovoj zemlji, ovom društvu, ali i čitavom regionu. I bilo bi pravedno da ta robija bude duga, a da zatim ode tamo gde mu je mesto - na djubrište istorije i u večnu sramotu", navedeno je u saopštenju.

LSV je dodala da je velika sramota na obrazu Srbije činjenica da Vojislavu Šešelju, koji je osudjen za ratne zločine, nije oduzet poslanički mandat uprkos zahtevima LSV-a.

- Još je veća sramota što nema državnih organa i institucija koje bi zaustavile mržnju koju prosipa i što mu se ćutke dozvoljava da kupi kuću u Hrtkovcima, podgreva nestabilnost u regionu, vredja i preti ženama, ismeva mrtve političke protivnike i novinare, a sinoć i u Novom Sadu ponovo negira Srebrenicu - istakla je LSV.

Navodi se da se sinoć na društvenim mrežama "pojavila Šešeljeva fotografija sa Goranom Davidovićem Firerom". ; "To nije nikakvo čudo. Vodja zabranjenog 'Nacionalnog stroja' i čovek koji je hteo da u Novom Sadu slavi Himlerov rodjendan je prirodni saveznik Vojislava Šešelja. Njihova zajednička fotografija u Novom Sadu pokazuje ono što smo i znali - da se fašisti udružuju. LSV je bila i biće tu da im se suoprostavi", dodaje se u saopštenju.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.