ČUDO SE DOGODILO! Ana Brnabić pohvalila opozicionu poslanicu koju je Demokratska stranka juče isterala
Ana Brnabić i Gordana Čomić, Foto: Profimedia, Emil Vas

komentar premijerke

ČUDO SE DOGODILO! Ana Brnabić pohvalila opozicionu poslanicu koju je Demokratska stranka juče isterala

"Sada isključujete ljude koji imaju sopstveno mišljenje, jer hoće da se bore za veće učešće žena u parlamentarnom i političkom životu Srbije. Kažete sada ćete biti isključeni iz stranke - to je najbolji pokazatelj njihovog shvatanja demokratije i dijaloga"

Objavljeno:

Premijerka Ana Brnabić ocenila je da je velika hrabrost to što se narodna poslanica Gordana Čomić vratila u parlament kako bi učestvovala u izmenama zakona o izbornom procesu i ocenila da to što etički odbor DS-a ne gleda na to blagonaklono, pokazuje njihovo shvatanje demokratije.

Komentarišući situaciju Gordane Čomić, za koju je etički odbor DS-a predložio da bude isključena iz stranke jer se vratila u parlament sa predlogom zakona, mada ta stranka bojkotuje skupštinu, Brnabić za TV Pink kaže da je taj postupak DS-a najbolji pokazatelj kako oni shvataju demokratiju.

Navodi da je ovo poslednji u nizu pokazatelja njihovog shvatanja demokratije i u tom smislu dodaje da su to počeli da pokazuju bojkotom parlamenta, "slamanjem" institucija, bojkotom dijaloga sa evroparlamentarcima.

"Sada isključujete ljude koji imaju sopstveno mišljenje, jer hoće da se bore za veće učešće žena u parlamentarnom i političkom životu Srbije. Kažete sada ćete biti isključeni iz stranke - to je najbolji pokazatelj njihovog shvatanja demokratije i dijaloga", kaže Brnabić.

Premijerka dodaje da Gordana Čomić nije osoba sa kojom se može lako nositi u parlamentu, jer ima ozbiljno znanje, političko iskustvo i kredibilitet.

"Hrabrost koju je pokazala je za ogromno divljenje", navodi Brnabić i dodaje da je za poštovanje to što Čomić ponovo poziva na dijalog u parlamentu i kaže da je njena najveća bojazan od onih koji su protiv dijaloga.

"Hvala joj na tim rečima. Mi mislimo da je dijalog u parlamentu jedini način da se gradi ova zemlja i jedini način da svaki građanin ima kontrolu nad tim dijalogom, jer se on direktno prenosi na televiziji", navodi premijerka.

Zaključuje da joj je drago što ima sve više ljudi koji se ne slažu sa politikom Vlade Srbije, a koji sve više dižu glas protiv ekstremizma SzS-a.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.