NEZADOVOLJNI FUNKCIONERI DEMOKRATSKE STRANKE IPAK IZLAZE NA IZBORE? Lutovac otkrio ko unosi RAZDOR!
Ipak izlaze na izbore?, Foto: Beta/Emil Vaš

opšti haos

NEZADOVOLJNI FUNKCIONERI DEMOKRATSKE STRANKE IPAK IZLAZE NA IZBORE? Lutovac otkrio ko unosi RAZDOR!

Lutovac je kazao da je odluka o bojkotu doneta i da dok god postoji odluka da se ne izlazi na izbore tako će i ostati....

Objavljeno:

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac kaže da postoje spekulacije o tome da neki nezadovoljni funkcioneri svojim položajem unutar stranke razmišljaju da u dogovoru sa nekim drugim poslanicima iz nekih drugih stranaka formiraju svoju zajedničku listu i ipak izađu na te izbore.

On je za N1 rekao i da je ponašanje poslanice DS Gordane Čomić, koja se u četvrtak pojavila na sednici Skupštine Srbije, loš primer za članove stranke i građane Srbije.

Taj potez Čomićeve, kako kaže, potvrđuje da može biti tačno da će neki nezadovoljni funkcioneri ipak izaći na izbore.

"Oni koji žele da budu deo DS-a dužni su da poštuju odluke stranke. Ja kada se nisam slagao sa stavovima stranke nikada u javnosti nisam davao izjave protiv njih. Ako ne poštujete proceduru u okviru svoje stranke kako ćete poštovati kada sutra dođete na vlast", rekao je Lutovac.

Komentarišući mogućnost da u pojedinim opštinama SzS izađe na izbore, pre svega u Paraćinu i u Šapcu, Lutovac je kazao da je odluka o bojkotu doneta i da dok god postoji odluka da se ne izlazi na izbore tako će i ostati.

Ne isključuje, međutim, ni mogućnost da se u pojedinim gradovima neke od stranaka iz opozicinog bloka pojave na izborima, ali se nada da do toga neće doći.

Komentarišući moguće novo cepanje u stranci, tvrdi da da nema podela, te da postoji "samo nekolicina nezadovoljnih funkcionera".

"Oni, nezadovoljni svojim položajem žele da poboljšaju svoju poziciju, a ja se iskreno nadam da je došlo vreme da DS bude tačka okupljanja, a ne odvajanja. O podeli nema ni reči. Mogao bi da bude izlazak (iz stranke) nekolicine nezadovoljnih kandidata, a ne podela. Ovde imate jednu ogromnu većinu koja je za politiku koja se sada sprovodi i jednu manjinu koja to ne sprovodi", rekao je Lutovac.

Upitan da kaže ko upravlja DS-om u ovom trenutku, napominje da takva pitanja dolaze iz "režimskih medija i od režima".

"Vrlo je jasno da se odluke u DS-u donose u skladu sa statutom. Odluke donose članovi i niko više. Niko sa strane ne utiče na DS", isključiv je Lutovac.

Tvrdi i da predsednik Srbije Aleksandar Vučić na sve načine pokušava da unese dodatni razdor u DS.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.