GORDANA ČOMIĆ PREKINULA BOJKOT JER SE POJAVILA U SKUPŠTINI! Odbor DS doneo preporuku da bude isključena iz STRANKE
Gordana Čomić, Foto: Printskrin/RTS

neizvesna sudbina

GORDANA ČOMIĆ PREKINULA BOJKOT JER SE POJAVILA U SKUPŠTINI! Odbor DS doneo preporuku da bude isključena iz STRANKE

- Čomić se opredelila da vodi samostalnu politiku, a ne politiku stranke, rekao je Lutovac...

Objavljeno:

Etički odbor Demokratske stranke doneo je večeras preporuku da poslanica te stranke Gordana Čomić, koja je danas prisustvovala sastanku Skupštine Srbije, bude isključena iz stranke, a o toj preporuci odlučivaće Izvršni odbor i Predsedništvo stranke, naveo je portal N1.

Predsednik DS Zoran Lutovac ocenio je večeras na toj televiziji da se poslanica Čomić ;"jasno opredelila da vodi samostalnu politiku, a ne politiku stranke" i da je ona "mogla to da učini u svoje ime, ali ne i u ime DS".

"To je ne samo nepoštovanje odluka DS, već i članova DS i svih onih koji su ogromnom većinom doneli odluku o bojkotu. Taj čin je samostalan čin i ne može se smatrati da je to doneto u ime DS", kazao je on.

Lutovac je rekao da je Čomić dužna da sprovodi politiku stranke, ali je dodao da "Ustav kaže da su poslanici vlasnici svog mandata" i da je Ustav jači od statuta neke stranke.

Poslanica DS Gordana Čomić prisustvovala je danas sednici Skupštine Srbije, što je prvi put od kad je DS proglasila bojkot da poslanik te stranke učestvuje u radu Skupštine.

Njeni i predlozi Srpske napredne stranke razmatrali su se objedinjeno, a predsednica Skupštine Maja Gojković u dnevni red je uvrstila i dva zakonska predloga Čomić o većem učešću žena na izbornim listama.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.