OD ĐILASOVIH 619 MILIONA EVRA SMO MOGLI DA SAGRADIMO 8 KLINIČKIH CENTARA! Lončar se obrušio na Đilasa!
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar i Dragan Đilas, Foto: Dado Đilas, Zorana Jevtić

novi fajt

OD ĐILASOVIH 619 MILIONA EVRA SMO MOGLI DA SAGRADIMO 8 KLINIČKIH CENTARA! Lončar se obrušio na Đilasa!

Prema njegovim rečima, građani su sudije i oni će izabrati između, kako kaže, "borca i kukavice"....

Objavljeno:

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar ponovio je danas da je nemoguće smanjenjem plata državnim sekretarima i direktorima javnih preduzeća, kojih je nekoliko desetina, povećati plate zdravstvenim radinicima kojih ima 100.000 u Srbiji i ocenio da takve predloge daju oni koji nemaju nikakav program.

Naime, to je juče predložio predsednik Stranke slobode i prave (SSP) Dragan Đilas, koji je kazao da se "pravilnom raspodelom" mogu povećati plate nastavnicima, vaspitačima i lekara, ako bi se smanjile plate pojedinim državnim sekretarima i direktorima javnih preduzeća.

Gostujući na TV Pink, Lončar je kazao i da su plate zdravstvenim radnicima za vreme Djilasa bile manje nego što su danas, ukazujući da su medicinske sestre tada imale 30.000 dinara, dok danas zarađuju više od 50.000 dinara.

Ističe da je lekar tada imao platu 50.000 dinara, a oni danas, bez dežurstava i minulog rada, zarađuju više od 90.000 dinara.

Lončar je ukazao i da se u vreme bivše vlasti nije ulagalo u zdravstvenu infrastrukturu, kao i da klinički centri koji su obećani nisu završeni, dok je ova vlast uspela da završi Klinički centar u Nišu, renovira Tiršovu, gradi Tiršovu 2, rekonstruište bolnicu KBC "Dr Dragiša Mišović"...

"Kada biste preraspodelili Djilasovih 619 miliona evra, koje je zaradio dok je bio na vlasti, mi bismo mogli da sagradimo više od osam kliničkih centara", rekao je Lončar.

Smatra da takve predloge daju stranke bez programa i rezultata.

"Bojkot je njihov program. Mislite da ljudi vole kukavice? One koji ne smeju da izađu na meč i utakmicu kada nisu siguran da će ostvariti dobar rezultat. Srbija, srećom, ima borca, predsednika Aleksandra Vučića, koji ima viziju, energiju i rezultate za razliku od kukavice koji nema rezultate", rekao je Lončar.

Prema njegovim rečima, građani su sudije i oni će izabrati između, kako kaže, "borca i kukavice".

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.