DA BI PROSVETNI RADNIK ZARADIO KAO ĐILAS MORA DA RADI PREKO 4.000 GODINA: Biljana Popović udarila JAKO
Biljana Popović, Foto: Ana Paunković

PLJUŠTE PROZIVKE

DA BI PROSVETNI RADNIK ZARADIO KAO ĐILAS MORA DA RADI PREKO 4.000 GODINA: Biljana Popović udarila JAKO

Još jednom je pokazao koliko nisko u svom licemernom i patetičnom nastupu može da se sroza

Objavljeno: 22:17h

"Koliko vredi Dragan Đilas posle desetogodišnje vladavine i čerupanja državnih preduzeća svakom čoveku bi se zavrtelo u glavi.

Taj licemer lažno predstavlja sebe javnosti Srbije kao Prometeja budućnosti, samo da bi reprizirao epizode iz svog prethodnog političkog „boljeg života“ koji je doneo vrtoglavih 619 miliona evra prometa njegovim firmama i život istinskog tajkuna, uz kuće, stanove, putovanja, školovanja u Londonu. Poređenja radi svi nastavnici i prosvetni radnici u Srbiji za 10 godina Đilasove vladavine nisu zaradili ni blizu toliko.

Samo prijavljena imovina ovog tajkuna ostvarena u periodu obavljanja najviših državnih funkcija iznosi 25 miliona evra, a 1.000 nastavnika sa prosečnom platom koja je veća od 500 evra (uĐilasovo vreme oko 300) godišnje primi 6 miliona evra.

Da bi jedan prosečan prosvetni radnik zaradio koliko i Dragan Đilas potrebno je da radi više od 4.100 godina, jedan period koji bi trajao od vremena egipatskih faraona do današnjih dana.

Za 25 miliona evra koliko je spakovao u svoj džep 1.000 prosvetnih radnika treba da radi četiri godine, a za 619 miliona evra koliko su prometovale njegove firme hiljadu prosvetnih radnika bi moralo da radi više od jednog veka. Eto koliko vredi Dragan Đilas u odnosu na jednog prosvetnog radnika.

Još jednom je pokazao koliko nisko u svom licemernom i patetičnom nastupu može da se sroza, a sve u cilju skretanja pažnje javnosti sa pitanja kako je postao milijarder i najimućniji čovek u Srbiji obavljajući najviše državne funkcije, dok su u isto vreme njegove privatne firme poslovale sa državnim preduzećima, Telekomom i RTS-om.

Predsednik stranke Slobode i pravde je jedinstveni primerak ljudske sorte i sigurna sam da nešto slično njemu nije zabeleženo u istoriji srpske politike. Videli smo bolji život Dragana Đilasa za deset godina njegove vladavine.

Međutim, njegova pohlepa se ne završava samo na tome, silni milioni profita mu nisu bili dovoljni. Taj tajkun kojem su puna usta boljeg života nije se libio da iz gradskog budžeta uzme skoro 400.000 dinara, a da je pritom prisustvovao samo jednoj sednici.

Ovo je samo jedan od slikovitih primera kako Dragan Đilas zamišlja taj „Bolji život“. Odlično je bilo samo njemu. Licemerje ovog tajkuna, njegove perfidne igre moći i biznisa koje su mu donele milionsko bogatstvo ostaće upisane u analima srpske političke scene."

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.