KURTI HOĆE PONIŽAVAJUĆU KAPITULACIJU, KAO I NJEGOVI MENTORI! Đurić tvrdi da je sporazum teško MOGUĆ!
Poruka Marka Đurića, Foto: Printscreen/Beta/Milos Miskov

teško

KURTI HOĆE PONIŽAVAJUĆU KAPITULACIJU, KAO I NJEGOVI MENTORI! Đurić tvrdi da je sporazum teško MOGUĆ!

On je dodao da građani Srbije treba da znaju da je "ponižavajuća kapitulacija Srba i Srbije van svake sumnje želja i pojedinih stranih mentora koji ga podržavaju"...

Objavljeno:

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić izjavio je da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ne želi nikakav dogovor sa Srbijom, već samo njenu "ponižavajuću kapitulaciju", što se, međutim, kako je istakao, "nikada neće dogoditi".

"Aljbin Kurti je sopstvenim rečima pokazao da ne želi nikakav dogovor sa Srbijom, da ne želi ni pravi razgovor, već da je jedino što želi ponižavajuća kapitulacija Srbije", rekao je Đurić za Tanjug.

On je dodao da građani Srbije treba da znaju da je "ponižavajuća kapitulacija Srba i Srbije van svake sumnje želja i pojedinih stranih mentora koji ga podržavaju" i koji ga sve vreme podržavaju i u dolasku na mesto predsednika vlade privremenih pokrajinskih institucija.

"Isto tako svi i spolja i unutar naše zemlje treba da znaju da Srbija nikada tako nešto nikada neće prihvatiti. Dok je predsednika Aleksandra Vučića, dok je celog srpskog naroda, svih nas, Srbija nikada neće prihhvatiti nametanje ponižavajuće kapitulacije i neozbiljan razgovor kakav želi Kurti", rekao je Djurić.

Kurti je sinoć izjavio da ne može biti sporazuma sa Srbijom, ako je njen pristup da i ona u pregovorima mora nešto da dobije. "Pristup Srbije "i mi moramo dobiti nešto", neće dovesti do sporazuma. To ne može biti polazna tacka za rešavanje problema", rekao je Kurti za RTK.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.