EKONOMSKI ODNOSI SRBIJE I ITALIJE MOGU POSLUŽITI KAO PRIMER: Dačić objasnio zbog čega su odnosi ove 2 države DOBRI!
Ivica Dačić, Foto: Prentscren

za primer

EKONOMSKI ODNOSI SRBIJE I ITALIJE MOGU POSLUŽITI KAO PRIMER: Dačić objasnio zbog čega su odnosi ove 2 države DOBRI!

Dačić je rekao da prošlogodišnja poseta predsednika Saveta ministara Đuzepea Kontea potvrdila da će Italija u narednom periodu uložiti dodatne napore kako bi podržala proces evrointegracija Srbije i drugih država regiona, kojima tek sledi otpočinjanje pregovora sa EU

Objavljeno:

Ekonomski odnosi Srbije i Italije mogu poslužiti kao primer uspešne i konsolidovane saradnje, izjavio je večeras prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivice Dačića, ističući da dve zemlje imaju dugu tradiciju uspešne saradnje, koja je vremenom dodatno unapređivana, a iznova se potvrđuje.

Imajući u vidu da Italija predstavlja prvorazrednog političkog i ekonomskog partnera Srbije, namera nam je da u predstojećem periodu budemo domaćini 4. zajedničke sednice dve Vlade u Beogradu, koju bi mogao da prati i Poslovni samit privrednika dve zemlje, rekao je Dačić na godišnjoj skupštini Udruženja italijanskih privrednika Konfindustrije Srbije.

Podsećajući da su Italija i Srbija 2009. potpisale Deklaraciju o strateškom partnerstvu, prilikom prve zajedničke sednice dve vlade u Rimu, on je ukazao na značajnu konstantu da, nezavisno od programskih opredeljenja Vlada dve zemlje, interes za održavanjem i jačanjem bilateralnih odnosa bio je i ostao neupitan.

Dačić je rekao da prošlogodišnja poseta predsednika Saveta ministara Đuzepea Kontea potvrdila da će Italija u narednom periodu uložiti dodatne napore kako bi podržala proces evrointegracija Srbije i drugih država regiona, kojima tek sledi otpočinjanje pregovora sa EU.

"Smatramo da je u aktuelnom trenutku to ohrabrujuće, imajući u vidu naše čvrsto uverenje da proširenje EU mora ostati visoko na agendi nove Evropske komisije", kazao je šef diplomatije.

Druga Konteova poruka, naveo je on, odnosila se na nesmanjeni interes Italije da doprinese stabilnosti i dobrosusedskim odnosima u našem regionu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.