BOGAMI, KURTIJEV GOVOR BUDI NADU! Sergej čestitao lideru Samoopredeljenja novu TITULU, ISPLJUVALI GA NA MRTVO!
Sergej Trifunović čestitao Kurtiju novu poziciju, Foto: Beta / Milan Obradović, Prinrscreen/Youtube/ Al Jazeera Balkans

teška priča

BOGAMI, KURTIJEV GOVOR BUDI NADU! Sergej čestitao lideru Samoopredeljenja novu TITULU, ISPLJUVALI GA NA MRTVO!

Velika bitka se vodila na Tviteru!

Objavljeno: 13:03h

Lider PSG-a, Sergej Trifunović reagovao je na svom Tviteru na vest da je lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti, zvanično postao kosovski premijer.

- Bogami, govor Aljbina Kurtija, budi nadu za normalizacijom odnosa. Pominje i nestale, imovinu Srbije, te normalizaciju odnosa, pre svega sa Srbijom. Evo, da prvi čestitam izbor premijeru Kosova, napisao je Sergej na svom Tviter profilu.

Ipak, ostalim tviterašima se nije dopala Trifunovićeva čestitka Kurtiju, pa su ga brutalno isprozivali. Ipak, ni Trifunović im, kako obično i biva, nije ostao dužan.

Podsećamo, prema koalicionom dogovoru koji je Kurti postigao sa DSK Ise Mustafe, mesto predsednika parlamenta prepustiće toj stranci. Dve stranke natezale su se skoro skoro četiri meseca, koliko je prošlo od vanrednih izbora 6. oktobra prošle godine,a kada su konačno nagodili premijersko mesto preuzeo je kandidat koji je od početka ciljao na njega.

Dogovoreno je i da od ukupno 15 ministarstava, koliko će ih biti u vladi, šest pripadne Samooopredjeljenju, šest DSK-u, dva Srpskoj listi, što proizilazi iz ustavne obaveze ukoliko vlada ima više od 12 ministastava, dok će jedno ministarsko mesto biti iz stranaka manjina. Uprkos tome, Srpska lista neće podržati Kurtijevu Vladu, poručeno je nakon sastanka premijerke Brnabić i Marka Đurića.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.