SRPSKI MINISTRI NEĆE NA DORUČAK S TRAMPOM: Jedan političar ipak ide, vodi i ŽENU!
U četvrtak se očekuje 3000 gostiju, Foto: EPA/Ron Sachs

obaveze

SRPSKI MINISTRI NEĆE NA DORUČAK S TRAMPOM: Jedan političar ipak ide, vodi i ŽENU!

U Srbiji više ne vlada jagma da se obezbedi pozivnica za ovaj skup kao u prvoj dekadi ovog veka.

Objavljeno:

Tradicionalnom Molitvenom doručku čiji je domaćin američki predsednik Donald Tramp, u četvrtak će u Vašingtonu prisustvovati 3.000 gostiju iz više od 100 zemalja.

Među njima biće i potpredsednik Skupštine Vladimir Marinković rekao je za "Politiku" rekao da će se do tada sresti s više kongresmena i senatora među kojima su Stiv Stajvers i Emanuel Kliver, kopredsedavajući srpskog kokusa.

"Videću se takođe sa članovima kabineta Donalda Trampa, sa sekretarom za stanovanje i urbani razvoj Benom Karsonom, a na samom događaju 6. februara očekujem priliku da se vidim s državnim serketarom Majkom Pompeom, kao i sa Ivankom Tramp", rekao je Marinković.

Kako je prenela RTV Novi Pazar, u Vašington je i ove godine pozvan direktor opšte bolnice Novi Pazar Meho Mahmutović, a prema medijskim napisima, prestižnom događaju kao i više puta dosad prisustvovaće i lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković i njegova supruga Danica.

Utisak je ipak, piše "Politika", da u Srbiji više ne vlada jagma da se obezbedi pozivnica za ovaj skup kao u prvoj dekadi ovog veka.

Šef diplomatije i prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić dobio je poziv i ovog puta, ali kao i prošle godine neće ići zbog obaveza. Na put neće ni još jedan redovan učesnik, ministar u vladi i predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović, piše list.

U svojstvu lidera Pokreta obnove Kraljevine Srbije Žika Gojković dobija poziv drugu godinu zaredom, ali ni on, kako se navodi, zbog obaveza ne može da ide.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.