DA LI JE REALNO DA JE OVO REKAO? Vulin komentarisao hapšenje Poledice
Aleksandar Vulin, Foto: Ministartsvo odbrane

izjava

DA LI JE REALNO DA JE OVO REKAO? Vulin komentarisao hapšenje Poledice

Vulin je gostujući u emisiji Fokus na TV O2 rekao i da "tako nešto ne bi bilo moguće za vreme vladavine DOS-a

Objavljeno:

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da "nema šta da komentariše hapšenje državnog sekretara u Ministarstvu saobraćaja Miodraga Poledice zato što je reč o tome da se u Srbiji primenjuju zakoni".

Vulin je gostujući u emisiji Fokus na TV O2 rekao i da "tako nešto ne bi bilo moguće za vreme vladavine DOS-a (Demokratske opozicije Srbije iz 2.000 godine), kao i da to što je uhapšen neko ko je deo vlasti nije zato što je država ogrezla u kriminalu, već zato što postoji vlast".

Na pitanje novinara da li se plaši promene vlasti i najava nekih opozicionih lidera da će on biti uhapšen nakon toga, Vulin je odgovorio da je "u svojoj političkoj karijeri zbog svojih ideja išao u zatvor i da ne mogu oni da ga uplaše". "Već me je DOS hapsio, već su me prebijali, sve su već radili, tako su prolazili oni koji su se čvrsto borili za ideje", kazao je Vulin i dodao da je on hapšen zbog ideala u koje je čvrsto verovao a ne zbog kriminala.

Vulin je na pitanje da prokomentariše ocenu predstavnice Evropskog parlamenta za medjustranački dijalog za poboljšanje izbornih uslova u Srbiji Tanje Fajon - da su demokratija i sloboda govora ugrožene u Srbiji, rekao da bi "Tanja Fajon mogla da nam drži pridike samo ako je naš državljanin ili ako je prijatelj" i dodao da "niti je prijatelj niti je državljanin".

Na pitanje da li očekuje probleme tokom održavanja izbora najavljenih za kraj aprila, za koje je veći broj opozicionih partija najavio da će ih bojkotovati, Vulin je rekao da "mogu da rade šta hoće ali da je mirno", kao i da ne očekuje da će biti nekih sukoba zbog izbora.

"Neću da razmišljam o tome da Srbi mogu da se sukobljavaju na ulicama. Verujem da ćemo imati isto glasova kao na prošlim izborima, sa manje mesta u parlamentu zbog smanjenja cenzusa. Naravno da će proći mirno, i moraju da prodju mirno, ali ne mogu da se ne bojim", rekao je Vulin.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.