VLADIKA IRINEJ ŽIVI U VILI OD 2 MILIONA DOLARA KAO BLEJK KARINGTON! Otkrili smo PRAVU ISTINU o ovoj PRESKUPOJ kući
Na ovakvom luksuzu može mu pozavideti i predsednik Amerike, Foto: Printscreen

neverovatno

VLADIKA IRINEJ ŽIVI U VILI OD 2 MILIONA DOLARA KAO BLEJK KARINGTON! Otkrili smo PRAVU ISTINU o ovoj PRESKUPOJ kući

Tu je teniski teren, sala za bilijar ali i teretana

Objavljeno:

Vladika Irinej Dobrijević važi za veoma kontroverznu ličnost o kojoj kruže priče da je templar, sa krajnje čudnom biografijom, a njegovo uvođenje u monaški red i napredovanje u činu trajalo je, kažu neki, svega 12 dana.

Tako se i na blogu pod nazivom Verujem pojavila priča kako je Vladika Irinej u Americi kupio nekretninu od koje zastaje dah. Radi se o kući u kolonijalnom stilu u Nju Rošelu u državi Njujork koja vredi blizu dva miliona dolara.

U tekstu za koji je očigledno da je pisan vrlo maliciozno i sa ciljem da se vladika što više kompromituje, do detalja se opisuje ova kuća i sve njene pogodnosti u kojima, navodno, uživa vladika sa porodicom.

Pokušavajući da saznamo da li u ovoj fantastičnoj priči ima i trunke istine, kontaktirali smo agenciju koja prodaje ovu kuću, ali nismo dobili nikakav odgovor. Međutim, ono što se može videti i na sajtu agencije za kupoprodaju nekretnina "Sotheby's international realty" jeste da ova kuća i dalje nije prodata, te da se nalazi u katalogu ponude pomenute firme:

foto: Printscreen

U nastavklu vam u celini prenosimo tekst koji se pojavio na blogu Verujem sa pratećom opremom, pa sami procenite šta je istina u ovoj priči:

Vladika Irinej Dobrijević koji se pominje u Vikiliksovim depešama kao cinkaroš srpskih političara i Srpske crkve, uredio je svoj vladičanski dvor više nego luksuzno, stoji na blogu Verujem, koji je i objavio fotografije Irinejevog luksuza ne navodeći svoj izvor.

foto: Printscreen

Tu je teniski teren, sala za bilijar ali i teretana. U samom dvoru jedna soba najmanje košta koliko cela kuća na Senjaku u Beogradu.

Na ovakvom luksuzu može mu pozavideti i predsednik Amerike, koji je u politiku ušao kao već bogat biznismen. Dobrijević nije potekao iz bogataške porodice, pa nije crkvi u miraz doneo svoj kapital. Predsednik Tramp je svoj kapital uneo u politiku, čime mu je dao viši značaj. Dobrijevićev put je obratan, iskoristio je SPC da bi se on lično obogatio.

Za razliku od vladike Kačavende, koji takođe ima skupocene dvorove, ali je barem penzionisan, Dobrijević nastavlja da razorno deluje na štetu SPC i srpskog naroda bogateći se sve više. Mediji iz nekog „nepoznatog“ razloga nisu previše zainteresovani da se bave „likom i delom“ vladike Dobrijevića.

Sa episkopom Maksimom darvinistom, i Longinom, Dobrijević je izmenio Ustav SPC u Americi i promenio ime Srpskoj crkvi.

Na dva dopisa patrijarha Irineja da se povuku sporne odluke episkopa u Americi odgovoreno je da će na vanrednom Saboru, dan uoči isteka roka, biti doneta odluka. Taj rok je krajem februara 2020. A da li će povući sporne odluke, to je posebno pitanje, piše Verujem.

1 / 19 Foto: Printscreen

Dok traje nasrtaj režima Mila Đukanovića na svetinje SPC u Crnoj Gori, na trojicu separatističkih vladika iz Amerike gotovo da su svi zaboravili. Situacija u Crkvi u Americi zaoštrena je posle letošnjeg sastanka trojice srpskih arhijereja iz Severne Amerike na kome je, bez saglasnosti Patrijaršije, doneta odluka o promeni Ustava tamošnje crkve i uspostavljanja znatno užeg Eparhijskog saveta za SAD. U ovom potezu vladike zapadnoameričkog Maksima, novogračaničko-srednjozapadnoameričkog Longina i istočnoameričkog Irineja mnogi vide prvi korak ka tihom ocepljenju SPC u Americi, navode na blogu Verujem.

Džon Bosnić je u više navrata oštro kritikovao vladiku Irineja Dobrijevića i nedavno je postavio logično pitanje: Zašto je vrh Srpske crkve dozvolio štetno delovanje ovakvog vladike?

Šta još teba da uradi vladika Dobrijević da bi „zaslužio“ penziju, pitaju se na blogu Verujem.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Verujem.blog)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.