SZS: LAŽNI IZBORI DONEĆE SRBIJI NELEGITIMNU VLAST
Foto: Savez za Srbiju

bojkot izbora

SZS: LAŽNI IZBORI DONEĆE SRBIJI NELEGITIMNU VLAST

"Takvu vlast smatraćemo nelegitimnom i protiv nje ćemo se boriti svim vrstama otpora i građanske neposlušnosti."

Objavljeno: 17:38h

BEOGRAD, 01. februar 2020. (FoNet) - Savez za Srbiju (SzS) i predstavnici stranaka koje su odlučile da bojkotuju izbore na proleće usvojile su na današnjem skupu Deklaraciju kojom se obavezuju da će "svaki pokušaj formiranja vlasti na osnovu rezultata lažnih izbora smatrati aktom rušenja ustavnog poretka".

"Takvu vlast smatraćemo nelegitimnom i protiv nje ćemo se boriti svim vrstama otpora i građanske neposlušnosti.

Nastavicemo borbu za slobodne medije i slobodne i poštene izbore svim raspoloživim, legalnim, sredstvima sa ciljem demokratizacije Srbije", stoji u Deklaraciji.

U Deklaraciji je navedeno "da će se suprotstaviti nasilju, posebno svakom ekstremizmu povezanim sa režimom".

"Obavezujemo se na solidarnost u zaštiti svih ugroženih građana koji se nađu na udaru pesnice vlasti zbog drugačijeg mišljenja ili kritičkog delovanja i da ćemo pružiti pomoć i zaštitu.

Nastavićemo saradu sa svim organizacijama i pojedincima koji imaju isti cilj. nastavićemo razgovore sa predstavnicima Evropske unije i drugih zemalja i organizacija koje podržavaju demokratske vrednosti, slobodu medija i slobodne izbore", piše u Deklaraciji "Građanima smo obećali bojkot uzurpiranog parlamenta i to smo ispunili.Građanima smo obećali bojkot izbora i to smo ispunili", navedeno je u Deklaraciji uz zaključak: "Građanima obećavamo da će Srbija dobiti slobodne i poštene izbore i to ćemo ispuniti! Idemo u bojkot! U bojkot za Srbiju".

espreso.co.rs/agencije

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.