SRPSKA VOJSKA BILA JE NA IZDISAJU: Brnabić progovorila o stanju u našoj zemlji, pa otkrila nove detalje
Ana Brnabić, Foto: Printscreen

objasnila

SRPSKA VOJSKA BILA JE NA IZDISAJU: Brnabić progovorila o stanju u našoj zemlji, pa otkrila nove detalje


Predsednica Vlade je to rekla na sednici na kojoj su poslanici Skupštine Srbije kao i svakog poslednjeg četvrtka u mesecu, postavljaju pitanja premijerki i ministrima

Objavljeno:

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je danas ocenila da je stanje u Vojsci Srbije neuporedivo bolje nego 2011. godine, kada je, kako je rekla, "vojska bila na izdisaju" i ocenila da je "vojska planski uništavana".

Predsednica Vlade je to rekla na sednici na kojoj su poslanici Skupštine Srbije kao i svakog poslednjeg četvrtka u mesecu, postavljaju pitanja premijerki i ministrima.

Brnabić je rekla da, "ako pogledate koliko imamo aviona, koliko helikoptera, naša namenska ima značajan izvoz, ponovo je toliko poštovana da može sa svetskim kompanijama da razgovara, imamo veće plate, brinemo o porodicama vojnika, gradimo stanove".

Dodala je da "nikada do sada nije čula ni u jednoj zemlji" da "opozicija napada vojnu i namensku industriju", i da, "nažalost, jedan deo opozicije ovde ne prepoznaje ni u čemu javni interes".

Poslanica Ane Karadžić iz Pokreta socijalista koja je pohvalila rad Ministarstva odbrane i pitala o novim ulaganjima. Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević rekao je da je namenska industrija u Srbije reorganizovana i proizvodi "opremu na svetskom nivou".

On je dodao da "oni koji hoće da okaljaju srpsku vojsku, žele da oslabe državu", da im je cilj da dodju na vlast "makar po cenu da oskrnave vojsku pričom da Srbija izvozi oružje na crna tržišta" i dodao da izvoz oružja raste i da ono "ide u prave ruke" pod kontrolom države.

Govoreći o populacionoj politici, Djordjević je istakao da je "za vreme kritičara ove vlasti" za porodilje izdvajano 26 milijardi dinara, dok se sada izdvaja 68 milijardi.

Samostalni poslanik Muamer Zukorlić pitao je da li će Vlada pomoći Islamskoj zajednici za izgradnju džamije u novom delu Priboja. Premijerka Brnabić je odgovorila ;da će u prvoj polovini februara posetiti Priboj, i za tada najavila sastanak pre kojeg će s Direkcijom za imovinu proveriti ;da li ima nekih problema s tim.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.