SMENJENA JELICA STOJANOVIĆ: SPS odlučuje o izlasku iz koalicije, poznat i razlog ZAŠTO!
SPS, ilustracija, Foto: News1/Stefan Jokić

PALA

SMENJENA JELICA STOJANOVIĆ: SPS odlučuje o izlasku iz koalicije, poznat i razlog ZAŠTO!

Jelica Stojanović bila je u dva navrata načelnica Gradske uprave počev od decembra 2013.

Objavljeno:

Sa mesta rukovodioca odeljenja za imovinske poslove ovog jutra smenjena je Jelica Stojanović.

Kakvo Vamedia za sada nezvanično saznaje, razlog smene je zahtev dvoje socijalista da se ispoštuje procedura oko prodaje opštinskog stana. Zajedno sa Stojanovićevom po odluci SNS-a trebalo bi da sa funkcije ode i Darko Kostić javni pravobranilac koji nezakonite poslove nije hteo da realizuje. Za sada nepotvrdjene informacije upućuju da je stan prodat licu sa bliskim vezama u vladajućem SNS.

Pravi razlozi smene Jelice Stojanović, rukovodioca odeljenja za imovinske poslove još uvek nisu zvanično poznati i saopšteni. Još uvek nema ni zvančnog saopštenja da li je rešenje o smeni i potpisano, ali nezvanične informacije navode da je do smene došlo zbog odbijanja Stojanovićeve da ozvaniči prodaju stana u Nušićevoj Ulici. Grad Valjevo na ovoj adresi inače raspolaže sa tri stambene jedinice.

Kako Vamedia nezvanično saznaje, Komisija za dodelu stana u kojoj su članovi komisije bili većinski iz redova SNS-a I javnosti poznata imena Mirko Kovačević pomoćnik gradonačelnika, I Mihailo Milutinović direktor Filijale za zapošljavanje i zamenik predsednika Skupštine , donela je odluku da gradski stan proda licu kumovskim vezama povezanim sa vodećim ljudima valjevskih naprednjaka .

Shodno Uredbi Vlade Srbije o uslovima pribavljanja I otudjenja nepokretnosti u kojoj se navodi da se nepokretnosti u javnoj svojini i druga imovinska prava pribavljaju se i otuđuju, odnosno ustupaju u postupku javnog nadmetanja ili prikupljanja pismenih ponuda, a izuzetno neposrednom pogodbom.

Valjevska javnost nije do sada bila informisana da Grad Valjevo prodaje stanove kojima raspolaže pa nije poznato ni koji način zakonom predvidjene procedure je sproveden. Nezvanične informacije svedoče da je stan prodat po ceni od 11 000 evra.

“Odluci o prodaji stana usprotivila se Stojanovićeva, a Kostić je ukazao da se radi o nezakonitoj prodaji. To je ozbiljno naljutilo gradonačelnika pa je epilog smena”, navodi izvor Vamedie.

Zbog ovakve odluke SNS-a, a s obzirom na činjenicu da I Stojanovićeva I Darko Kostić dolaze sa kvote koalicionog partnera SPS-a , zasedao je Izvršni odbor socijalista na kom je jedino pitanje koje je razmatrano bila odluka o izlasku iz koalicije. Definitivna odluka biće saopštena u roku od par dana.

Jelica Stojanović bila je u dva navrata načelnica Gradske uprave počev od decembra 2013. Ostavku na mesto načelnika Uprave podnela je u februaru 2017. godine . Kako je tada navedeno razlog je bila odluka grada da ukine postojanje dotadašnje dve Uprave I formiranje jedne. Stojanovićevu je na tom mestu kratko zamenio Aleksandar Purić da bi nakon toga to mesto pripalo Jelici Panjković Tešić dok je za njenog zamenika postavljena Dragana Đenić.

Stojanovićeva inače član SPS-a je potom postavljena za rukovodioca odeljenja za imovinske poslove. Iako je Stojanovićeva podnela ostavku na mesto načelnika , javna je tajna bila da je na ostavku bila primorana, a po zahtevu naprednjaka.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Vamedia.info)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.