CRNOGORCI TRAŽE DAČIĆEVU OSTAVKU: Ovo je razlog!
Traže ostavku, Foto: Filip Plavčić

poziv

CRNOGORCI TRAŽE DAČIĆEVU OSTAVKU: Ovo je razlog!

Ministar Dačić kaže da je žrtva velikocrnogorske agresije.

Objavljeno:

Crnogorska partija pozvala je danas ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića da ,,smesta" podnese ostavku zbog kako su naveli, diskriminacije koju ispoljava prema građanima Srbije crnogorske nacionalnosti.

Stranka je u saopštenju osudila ,,konstantne zapaljive izjave o etničkim Crnogorcima koje ponavlja ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić".

"Na popisu iz 2011. godine je bilo 38.527 Crnogoraca u Srbiiji, što je za oko 30.000 manje nego na popisu 2002. kada ih je bilo 69.049. Ministar Dačić kaže da je žrtva velikocrnogorske agresije, a nas je sve manje, a on sve duže na vlasti. Nama se ne dozvoljava upotreba jezika u opštini Vrbas na šta imamo pravo, a on je ugrožen. Interesantno viđenje stvarnosti", piše u saopštenju. Ocenjuje se da Dačić ,,uporno targetira Crnogorce i Crnogorke izjavama tipa: Crnogorci da se vrate u Crnu Goru, neće imati ko da rukovodi u Srbiji".

,,Takvim izjavama huškaju se gradjani Srbije da etničke Crnogorce posmatraju kao ,,uzurpatore'' unutar Srbije i omalovažava se doprinos koji su generacije etničkih Crnogoraca dale razvoju Srbije u mnogobrojnim oblastima", stoji u saopštenju Crnogorske partije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.