ZORANA SE OGLASILA! Još nije sve odlučeno oko VOŽDA KARAĐORĐA, postoji jedna DILEMA!
Zorana Mihajlović, FOTO, Foto: Beta/Miloš Miškov

NOVE INVESTICIJE

ZORANA SE OGLASILA! Još nije sve odlučeno oko VOŽDA KARAĐORĐA, postoji jedna DILEMA!

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da još nije odlučeno da li će "Vožd Karađorđe" celom dužinom biti auto-put ili će biti kombinacija auto-puta i brze saobraćajnice

Objavljeno: 14:07h

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da još nije odlučeno da li će "Vožd Karađorđe" celom dužinom biti auto-put ili će biti kombinacija auto-puta i brze saobraćajnice.

Mihajlović je u Skupštini Srbije rekla da će se ove godine raditi idejni projekat i da još uvek postoje dve mogućnosti i dve varijante.

"Da li će sve biti auto-put ili će biti delova gde će biti auto-put, a delova gde će biti brza saobraćajnica, videćemo", rekla je ona.

Mihajlović je, govoreći o realizaciji obnove hiljadu kilometara puteva na osnovu kredita Evropske investicione banke, Evropske banke za obnovu i razvoj, Svetske banke i sredstava budžeta Republike Srbije, rekla da je taj kredit iskorišćen oko 50 procenata.

"I to ne greškom ili problemima Puteva Srbije ili Vlade Srbije, nego zbog problema sa projektantskim kućama", rekla je Mihajlović.

Ona je dodala da se one ili nisu javljale ili, i kad bi se javile na javne pozive, nisu mogle da ispune uslove.

"Zbog toga još uvek neki kilometri nisu završeni", rekla je ona.

Ona je najavila da počinje novi projekat za pet hiljada kilometara lokalnih puteva gde će Ministarstvo da bude investitor u realizaciji i kako je dodala onda će kontrola izgledati potpuno drugačije.

Odgovarajući na interesovanje poslanika oko MHE, Mihajlović je rekla da se izmene Zakona o planiranju i izgradnji odnose na postrojenja na biomasu u sklopu poljoprivrednih gazdinstava, a ne na MHE.

Bonus video:

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.