PAR OSOBA IZ BG PAŠALUKA NEĆE ODREĐIVATI DA LI ĆEMO NA IZBORE! Cirkus u 1 od 5 miliona, odbori otkazuju poslušnost!
Drugi gradovi su se usprotivili odluci Beograda, ostaju pri bojkotu izbora, Foto: Beta/Luka Filipović, Beta/Milan Obradović, Printscreen

NEVOLJE U RAJU

PAR OSOBA IZ BG PAŠALUKA NEĆE ODREĐIVATI DA LI ĆEMO NA IZBORE! Cirkus u 1 od 5 miliona, odbori otkazuju poslušnost!

Širom Srbije nezadovoljstvo odlukom beogradskog odbora 1 od 5 miliona da se na izbore ipak izađe

Objavljeno:

Valentina Reković, jedna od članica pokreta "Jedan od pet miliona" najavila je juče da će ovaj pokret izaći na predstojeće parlamentarne izbore.

foto: Printscreen

Ona je na konferenciji za štampu ispred Filozofskog fakulteta rekla da se pokret odlučio za to jer su pojedine stranke pogazile Sporazum sa narodom i spremaju se da izađu na izbore.

- Mi našim radom hoćemo da pokažemo da je odgovornost na mladim licima. Pokušali ste da nas izvučete iz Rektorata slanjem nekih profesora, pokušali ste 13. aprila na protestu da nas sklonite sa protesta. Prodali su bojkot, izda li su bojkot! Pošto je opozicija vezala pertle i krenula da nas gazi, mi želimo da im poručimo da smo i mi vezali pertle i da ćemo i mi njih da gazimo - rekla je ona.

Međutim, nije trebalo mnogo kako bi se po ovom pitanju oglasili i drugi pripadnici ovog pokreta iz drugih gradova. Većina njih ogradila se od ovakve odluke beogradske grupe. Naime, kako kažu neće dozvoliti da im duh protesta, oduzme mala grupa ljudi.

Ovim povodom članovi udruženja pokreta 1 od 5 miliona iz Kruševca dali su i saopštenje, koje vam prenosimo u celosti:

"Srbijo... 30.11.2018. godine smo prvi krenuli u postojani marš ulicama ovog grada, našeg Kruševca, ujedinjeni protiv diktature. Tokom decembra 2018. godine, bunt slobode je planuo širom Srbije. Marširali smo pod parolom #StopKrvavimKošuljama, a zatim i #1od5miliona u preko 100 gradova naše države. Građani koji su na ulicama tražili bolje ne pripadaju nikome. Ne pripadaju nikakvom udruženju iz beogradskog pašaluka koje je poželelo da govori u ime svih onih koji su pod ovim sloganom prkosili aktuelnom režimu i sistemu. Niko neće odlučivati na ovakav bezobrazan i bezobziran način u ime svih nas koji smo sebe davali na protestima. To nikakav papir iz APR-a neće promeniti, niti dati legitimitet onima koji su poželeli da budu veći od naše zajedničke borbe, borbe svih nas, svih građana Kruševca i Srbije koji su pod parolom 1od5miliona protestovali više od godinu dana.

foto: Sonja Spasić

Ograđujemo se od par osoba koje, zbog papira na kom je rešenje o osnivanju udruženja pod tim sloganom, misle da mogu oteti duh protesta od ljudi koji protestuju. #1od5miliona Kruševac neće izaći na lažne Vučićeve izbore i pozivamo sve gradove i organizatore protesta širom Srbije da učine isto i oduzmu legitimitet onima koji su bez ikakvih konsultacija organizatorima protesta u Kruševcu i drugim gradovima Srbije, pokušali da prodaju brend bunta ove naše napaćene Srbije.

Da je pojedincima koji sebe u krugu dvojke predstavljaju kao 1 od 5 miliona zaista stalo do mišljenja građana sa kojima protestuju svake subote u Beogradu, bilo bi im jasno da su građani rekli svoje, a to je BOJKOT!

#1od5miliona Kruševac ide u #BOJKOT i pozdravljamo Kikindu, Novi Sad, Bor, Kragujevac i sve ostale gradove koji su se ogradili od tzv. predstavnika udruženja 1 od 5 miliona iz Beograda."

foto: Beta / Emil Vas

Bojkot izbora podržali su i:

Smederevo

Kikinda

Bor

Kragujevac

Užice

Kosovo i Metohija:

Ovo su samo neki u nizu gradova koji su se usprotivili odluci i ogradili od stavova iznesenih na konferenciji u Beogradu. Prema rečima nekih članova pokreta iz drugih gradova, ovde "im se putevi razilaze" i nadalje neće funkcionisati kao jedinstven pokret.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.