MILO SE SASTAO SA SRPSKIM ZVANIČNIKOM: Isplivao razgovor iza zatvorenih vrata, evo šta su rešili!
Postoje teme o kojima imaju različito mišljenje, Foto: Profimedia

sastanak

MILO SE SASTAO SA SRPSKIM ZVANIČNIKOM: Isplivao razgovor iza zatvorenih vrata, evo šta su rešili!

Crnogorski predsednik je u razgovoru s ambasadorom Božovićem istakao da će Crna Gora rešavati svoje unutrašnje protivurečnosti, a da to ne ugrožava njene odnose sa susedima.

Objavljeno: 28.01.2020. 19:37h

Predsednik Crne Gore, Milo Đukanović, razgovarao je danas s ambasadorom Srbije u Crnoj Gori, Vladimirom Božovićem, i istakao da postoje teme o kojima imaju različito mišljenje, ali da to ne znači da ne treba da komuniciraju.


Đukanović je istakao zadovoljstvo što je Božović, kako je ocenio, odličan poznavalac prilika u Crnoj Gori, što može biti dobar doprinos učvršćivanju razumevanja, prijateljskih i dobrosusedskih odnosa dve zemlje, kako je preneto.


Crnogorski predsednik je u razgovoru s ambasadorom Božovićem istakao da će Crna Gora rešavati svoje unutrašnje protivurečnosti, a da to ne ugrožava njene odnose sa susedima. On je tokom razgovora s Božovićem naglasio da su odnosi njihove dve države od obnove nezavisnosti imali uzlazan karakter, ali je ukazao na "određena pitanja" koja se "aktiviraju u vidu izvesnih razlika i nerazumevanja, nakon usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti".


Naglasio je da to ne treba da bude razlog za pogoršanje odnosa i zatvaranje prostora za saradnju.


"Takve situacije dodatno obavezuju predstavnike državne politike da javnosti prezentuju činjenice i ne dozvole političkoj i medijskoj javnosti bilo kakvu manipulaciju, već da u duhu evropskog prava i prakse, poštujući demokratske procese, ostvarujemo zajedničku evropsku perspektivu. Postoje teme o kojima imamo različite stavove, a to ne znači da ne treba da komuniciramo", poručio je predsednik.


Ambasador Božović je predstavio prioritete buduće saradnje dve države u okviru svog mandata, naglasivši jačanje ekonomske saradnje, pre svega kroz povećanje trgovinske razmene i infrastrukturno povezivanje.
Uporedo s privrednom, potrebno je unapređivati kulturnu, naučnu i prosvetnu saradnju, kazao je Božović.


Uz ocenu da ta polja delovanja "treba relaksirati od političkih zamki", naglasio je da je crnogorska državnost neupitna - da ne može biti osporavana, te da Crna Gora, kao suverena država, samostalno vodi svoju unutrašnju i spoljnu politiku.

Bonus video:

(Espreso.rs/Agencije) 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media