SRBI IZ ZARAŽENOG VUHANA ŽELE DA POBEGNU: Dačić objasnio zašto naši državljani nisu EVAKUISANI
Ivica Dačić, Foto: Beta / Ognjen Stevanović

kritično

SRBI IZ ZARAŽENOG VUHANA ŽELE DA POBEGNU: Dačić objasnio zašto naši državljani nisu EVAKUISANI

Dačić je rekao i da nijedna zemlja još nije uspela da evakuiše svoje građane sa područja Vuhana pre svega zbog propisa koji su vezani za zdravstvenu organizaciju

Objavljeno:

Ambasadi u Pekingu javilo se petoro državljana Srbije iz zarazom ugroženog područja Vuhana, od kojih su troje izrazili želju da budu evakuisani, rekao je danas šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

Na potpisivanju memoranduma o saradnji sa Institutom za nacionalnu i međunarodnu bezbednost, Dačić je kazao da Ambasada sprovodi maksimalne aktivnosti vezane za evakuaciju srpskih građana iz Vuhana gde je proglašena epidemija koronavirusa, dok evakuacija iz Pekinga "nije moguća, jer taj grad funkcioniše normalmo".

Dačić je rekao i da nijedna zemlja još nije uspela da evakuiše svoje građane sa područja Vuhana pre svega zbog propisa koji su vezani za zdravstvenu organizaciju.

Dodao je da evakuacija neće biti jednostavna, zbog propisa Svetske zdravstvene organizacije ali da će Srbija pokušati da sa Francuskom vidi da li to mogu zajedno izvesti.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.